Desert Trek van Clarks Orignals

Het Britse merk Clarks Originals staat vooral bekend om zijn iconische Desert Trek. Een tijdloos model waarmee jij al jouw smart-casual outfits een stijlvolle finishing touch geeft. In onze ogen is het dan ook niet zo gek dat Patta juist dit model heeft gekozen voor deze onuitwisbare collab.

clarks desert boot

De Desert Trek is niet alleen een van de favorieten van de Patta-crew, maar ook een razend populaire schoen onder de inwoners van Jamaica. Guillaume Schmidt, mede-oprichter van Patta, vond het belangrijk dat de rol van Jamaica aan het licht gebracht zou worden. De Jamaicanen hebben namelijk een enorm grote rol gespeeld bij de toename in populariteit van de schoen. De Desert Trek, met het kenmerkende logo op de hak, vindt zijn oorsprong dan ook in Jamaica en zie je voortdurend in het Jamaicaanse straatbeeld voorkomen. De Jamaicanen hebben de schoen zelfs een liefkozende bijnaam gegeven: Bank Robber.

patta detail

Clarks Originals x Patta

De collab tussen het Britse Clarks Orinals en het Amsterdamse Patta is er eentje om in te lijsten. De special edition Desert Trek is uitgevoerd in twee kleuren, namelijk wit en zwart. Dit maakt de schoenen dan ook zeer veelzijdig, aangezien ze gemakkelijk te combineren zijn. De schoenen zijn vervaardigd uit zacht leer en beschiken over contrasterende stiksels. Ondanks de basic kleuren zijn het echte eyecatchers van iedere outfit.

clarks x patta 1 clarks originals patta collab

De schoenen zijn vanaf vandaag, 23 augustus, te koop in de Patta winkels in Amsterdam en Londen.