Highland Park

Highland Park onderscheidt zich op bijzondere wijze van alle andere distilleerderijen in Schotland. Een van de reden is de plek, Orkney, waar Highland Park zich heeft gevestigd. Hier maken namelijk de moderne nakomelingen van de Vikingen de whisky. Dit alleen al is voor ons genoeg reden dat de distilleerderij van Highland Park niet mag ontbreken in een ultieme whisky roadtrip.

Higland Park Single Cask bottelingen

Highland Park heeft speciaal voor de Nederlandse markt een tweetal nieuwe single cask bottelingen uitgebracht. Maar liefst twee varianten, afkomstig uit twee uitzonderlijke vaten, welke persoonlijk zijn geselecteerd door de master whisky maker Gordon Motion. Dat het rijpingsproces van een goede whisky belangrijk is, dat hoeven we échte kenners niet te vertellen.

De whisky van deze nieuwe bottelingen heeft maar liefst 15 jaar gerijpt in first-fill sherry vaten van Europees eikenhout. Vervolgens is de whisky gebotteld op vatsterkte, met als resultaat een prachtige donkere, natuurlijke vatgegedreven kleur met een karakteristiek smaakprofiel. Een smaakprofiel dat de Highland Park liefhebber ongetwijfeld zal aanspreken. Er is een botteling speciaal voor ‘The Netherlands’ en een botteling speciaal voor ‘Dutch Flagship Stores’.

The Netherlands series

Met een oplage van slechts 587 exemplaren verzeker jij jezelf met deze fles van een exclusieve whisky. De whisky van ‘The Netherlands series’ van Highland Park laat florale tonen en donker fruit naar voren komen en heeft een licht rokerige smaak. De fles heeft een inhoud van 500 ml en wordt geleverd in een jute zak met gedetailleerde informatie over het vat. Deze botteling heeft een alcoholpercentage van 57,3% en is verkrijgbaar voor een prijs van €179,95.

Highland Park Nederland

 

Dutch Flagship Stores series

Van de botteling ‘Dutch Flagship Stores series’ zijn er 628 stuks geproduceerd en hij verschilt wel degelijk van de flessen van ‘The Netherlands series’. Deze whisky kenmerkt zich door tonen van donkere chocolade, gember en een subtiele aromatische turfrook. Het alcoholpercentage ligt net wat hoger dan bij de bovenstaande fles, namelijk 58,2%. Ook deze 700 ml flessen worden geleverd in een jute zak met gedetailleerde vatinformatie en de prijs bedraagt tevens €179,95.

dutch flagship

Al met al zijn deze bottelingen echte parels van de verzameling van een Nederlandse whisky liefhebber. De flessen zijn verkrijgbaar bij de betere zelfstandige slijterijen in ons land en de Nederlandse Highland Park Flagship stores. Voor meer info, check de website van Highland Park.