Nieuwe Netflix series in week 39

De drie series die je aankomende week op Netflix ‘moet’ zien verschillen op het eerste gezicht in genre. Eén Indianse spionagethriller, één komische serie over politieke intrige, en één serie over loyaliteit in de Duitse hiphopscene. Toch hebben ze alle drie iets gemeen: ze zijn razend-spannend en allemaal onverwacht. Bovendien zijn ze alle drie vanaf 27 september te zien. Plan die avond dus vooral niets belangrijks, en laat je meeslepen in de series die deze week op Netflix verschijnen.

Bard of Blood (2019)

In deze Indianse spionage-serie worden vier Indiaanse spionnen gevangen genomen in Pakistan. Met de dreiging van executie en zelfs een mogelijke oorlog boven het hoofd, stelt de RAW (de Indianse geheime dienst) een team samen van drie spionnen. Zij moeten een geheime missie ondernemen om zo de anderen te kunnen bevrijden. In het trio bevindt zich Kabir Anand, bijgenaamd Adonis. Hij heeft zijn spionageverleden ver achter zich gelaten en is docent geworden.

De missie dwingt Kabir om zijn verleden te trotseren en in het bijzonder de personen die zijn leven destijds hebben geruïneerd. Hij wordt bijgestaan door knappe analiste Isha en andere agent Veer. Gedrieën zullen ze vijandelijk gebied moeten betreden met gevaar voor eigen leven. Of hun missie succesvol afloopt is vanaf 27 september te zien op Netflix.

The Politician (2019)

The Politician draait om de High School student Playton Hobat. Hij heeft politieke aspiraties en ziet zichzelf later als minister-president van Amerika. Voor het zover is heeft hij eerst een ander doel voor ogen: school-president (een soort klassenoudste maar dan van de gehele school). In zijn campagne wordt hij tegengewerkt door een ijskoude vrouwelijke tegenstander. Met behulp van hun rijke kringen nemen de twee het tegen elkaar op.

Mocht het saai in je oren klinken: niets is minder waar. De producer van de serie is Ryan Murphy, die bekend is van de freaky horrorshow American Horror Story. Bovendien zal de serie Playton volgen in zijn politieke carrière en dus in volgende seizoenen focussen op politieke strijd op een hoger niveau. De trailer belooft in elk geval ook voor dit seizoen intrige, ambulances, bezoekjes aan de gevangenis en pogingen tot moord. Wie had ooit gedacht dat high school zo kon ontsporen? De serie komt vanaf 27 september op Netflix.

Skylines (2019)

Deze Duitse serie is vanaf 27 september te bekijken. De serie volgt Jinn, een producer van hip-hop muziek. Hij voegt zich bij Skyline Records, een muziekmaatschappij, waar een mooie toekomt voor hem in het verschiet ligt. Al gauw blijkt echter dat Skyline Records zich met meer dan enkel muziek bezighoudt. Het platenlabel blijkt ook een broedplaats voor criminaliteit.

De terugkeer van grote namen naar Frankfurt, waar Skyline Records is gevestigd, zorgt voor grote loyaliteitskwesties. Wie is er te vertrouwen? Wie gaat tot het uiterste? En wat zijn de gevolgen van bepaalde acties? Het eerste seizoen van Skylines lijkt zich met deze vragen bezig te houden.