Nieuwe films op Netflix (week #38)

Het is alweer de 38e week van dit jaar. Ook deze week verschijnen er nieuwe films en series op Netflix. Lees hier welke vier films aan te raden zijn als je op zoek bent naar actie, humor of een combinatie van allebei.

Poison Rose (2019)

In deze thriller speelt John Travolta de rol van Carson. Carson was vroeger een succesvolle football speler, maar is verhuisd om privé-detective te worden. Hij wordt teruggebracht naar zijn geboortestad om een vermissing te onderzoeken. Al gauw blijkt dat zijn dochter Rebecca (gespeeld door Travolta’s real-life dochter) de nummer één verdachte is in de vermissingszaak. Het onderzoek wordt bemoeilijkt door twee personen. De eerste is Carson’s aantrekkelijke ex, gespeeld door Hollandse glorie Famke Janssen. De tweede persoon is de ambitieuze en succesvolle Doc (Morgan Freeman).

Poison Rose bevat kenmerken van het film noir genre. Hierdoor wordt de misdaadfilm gekenmerkt door een duister en sinister karakter, een eenzame hoofdpersoon en een mysterieuze femme fatale. Verwacht dus intrige en een beklemmend plot, te zien vanaf donderdag 19 september.

We’re The Millers (2013)

In deze film wordt David Clark gedwongen om een grote voorraad drugs via Mexico de Verenigde Staten binnen te smokkelen. Om minder verdacht over te komen, besluit hij een “gezin” te vormen. De moeder hiervan wordt vertolkt door Jennifer Aniston, die de rol van een laag-aan-wal-geraakte stripper genaamd Sarah speelt. Dochter en zoon van het gezin worden de opstandige Cacey en onschuldige Kenney.

Het zooitje ongeregeld vertrekt in een grote camper aan hun smokkeltocht. Een onderneming die vanzelfsprekend voor hilarische situaties weet te zorgen. Eén voorbeeld? Halverwege de film wordt Sarah geacht een geïmproviseerde striptease uit te voeren. Nog een reden om deze film vanaf zondag 22 september te kijken.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Een andere komedie is deze avonturenfilm, met onder andere Dwayne “The Rock” Johnson in de hoofdrol. De film is gebaseerd op een film uit 1995. Vier tieners vinden een computerspel genaamd Jumanji en worden zo tegen wil en dank het spel ingezogen. Hierbij nemen ze de gedaantes uit van karakters uit het spel. Door samen te werken en de grote wereld van Jumanji te ontdekken, moeten ze er uiteindelijk in slagen om weer terug te keren naar hun eigen wereld.

Net als in een echt computerspel, hebben ze allemaal maar drie levens. Het spel krijgt hierdoor meteen een serieuze lading. De film was een groot succes. Wereldwijd verdiende de film bijna één miljard dollar. Het is dus geen grote verrassing dat er eind dit jaar een vervolg uitkomt. Tot die tijd kan je Jumani: Welcome to the Jungle op Netflix kijken, vanaf zaterdag 21 september.

Justice League (2017)

Er zijn talloze superheldenfilms in omloop. Zo plaatste Netflix vorige week Batman Begins op Netflix. De leukste films zijn toch die waarin alle helden samenkomen met een gemeenschappelijk doel. In Justice League brengen Batman en Superwoman een team samen van helden. Dit team bestaat onder andere uit The Flash, die ongelofelijke snelheden kan aannemen, en Aquaman, die zijn bovennatuurlijke kracht uit water en de zee haalt. Het team moet hun krachten bundelen om bad guy Steppenwolf en diens demonische helpers tegen te houden, voordat de wereld vergaat.

De film is één van de duurste films die ooit gemaakt is, wat terug te zien is in de cast, special-effects en actiescènes. Vanaf zaterdag 21 september kan je de film zelf bekijken.