Rijkdom in overvloed. Allen hebben de nodige durf en wilskracht om hun vaak eigen bedrijf te laten groeien waardoor ze al jarenlang een van de rijkste personen op deze aardbol zijn.

10. Larry Ellison – $58.5 miljard

Larry Ellison is medeoprichter van softwaregigant Oracle. Het bedrijf heeft meer dan 130.000 werknemers en bestaat al sinds 1973. Hun databasesysteem is een waar succes. Een bescheiden $60 miljard komt hier dan ook uit voort.

9. David Koch – $60 miljard

David Koch is een zakenman en momenteel de vice president van Koch Industries. De Amerikaanse multinational bestaat al sinds 1940 en is actief in verschillende sectoren. Het is een van de grootste Amerikaanse particuliere onderneming en daar plukt David de vruchten van.

8. Charles Koch – $60 miljard

Ook de broer van David, Charles Koch, deelt mee aan het succes van het bedrijf. Als CEO van het bedrijf weet hij hoe een bedrijf aangestuurd moet worden. Dit leidt ertoe dat hij op nummer acht staat in dit welgestelde lijstje.

Charles Koch

7. Carlos Slim Helu – $67.1 miljard

Deze Mexicaanse zakenman met Libanese roots heeft zijn fortuin te danken aan zijn bedrijf Telmex. Telmex is Mexico‘s grootste telecommunicatiebedrijf en beschikt over een monopoliepositie in de markt. Hoge prijzen hebben gezorgd voor een groot vermogen en er wordt zelfs gesproken van machtsmisbruik. Carlos was enkele keren uitgeroepen tot de rijkste man ter wereld, maar staat dit jaar op de zevende plek.

6. Amancio Ortega – $70 miljard

De heer Ortega heeft zijn vermogen te danken doordat hij voor 59.25% eigenaar is van Inditex group. Hieronder vallen de bekende merken als Zara, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti en vele andere. In totaal zijn er 14.000 mensen in dienst die bijdragen aan het fortuin dat hij bezit.

5. Mark Zuckerberg – $71 miljard

Mark Zuckerberg is een van de bekendste namen in dit rijtje en dat komt natuurlijk doordat hij veelvuldig in de media komt. Als oprichter en CEO van Facebook heeft hij een bedrijf in handen dat levens van over de hele wereld beïnvloedt. Zijn voornemen is om bijna al zijn geld weg te geven aan goede doelen.

4. Bernard Arnault – $72 miljard

Als Franse zakenman heeft Bernard Arnault een goede beslissing genomen door Louis Vuitton Moët Hennessy op te richten. Het is een van de grootste conglomeraten ter wereld in luxeproducten en heeft onder andere merken als Louis Vuitton, Fendi en Dior onder zich.

 

Bernard Arnault

3. Warren Buffett – $84 miljard

Warren Buffet is al jaren lang een van de rijkste personen ter wereld. Als zakenman, investeerder en voor 38% grootaandeelhouder in de Berkshire Hathaway heeft hij een groot vermogen bij elkaar geraapt. Dit bedrijf staat op nummer vier wat betreft de grootste bedrijven ter wereld en bezit ook een minderheidsbelang in bedrijven als The Coca-Cola Company en America Express.

2. Bill Gates – $90 miljard

Bill Gates is dit jaar niet meer de rijkste persoon ter wereld, maar bezet de tweede plek. Hij is het gezicht van Microsoft wat hij tientallen jaren geleden heeft opgericht. Een vorm van Microsoft is op bijna iedere computer te vinden en dit verklaart ook waar de $ 90 billion vandaan komt. Toch zal Bill Gates er niet wakker om liggen dat hij niet de rijkste persoon ter wereld meer is.

1. Jeff Bezos – $112 miljard

Jeff Bezos is de naam die Bill Gates van de troon heeft gestoten. Als CEO van Amazon is dat ook niet vreemd te noemen want Amazon lijkt alleen maar groter te worden. Met 16% van de aandelen in Amazon en nog enkele andere bedrijven heeft Jeff gezorgd dat hij zichzelf als rijkste persoon van de wereld mag noemen.

 

rijkste mannen ter wereld

Ben je blut en wil je net zo vermogend worden als deze mannen hierboven? Dit zijn de beste boeken om te lezen als je rijk wilt worden.