Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Een boek – niet gevuld met trucjes om snel geld te verdienen – maar gericht op het aanpakken van blokkades. Houden we van. Auteur Napoleon Hill onderzocht 20 jaar lang meer dan 500 mensen die rijk zijn geworden, wel op eigen kracht natuurlijk. Hij beschrijft 13 principes en geeft ons inzicht in de dingen die ons dagelijks afremmen in het proces van slagen.

think and grow rich

Check deze link om Think and Grow Rich te bestellen

Money Guide 2016 – Jonathan Clements

Advies van de enige echte persoonlijke finance columnist van The Wall Street Journal, dat willen we toch allemaal wel? Jaarlijks komt er een vernieuwde versie van zijn Money Guide uit, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op financieel gebied. Clements vertelt daarnaast over een uitgebreid stappenplan, om in 18 stappen klaargestoomd te worden voor de financiële wereld.

image (3)

Money Guide 2016

Jonathan Clements €17 Shop nu

The Index Card: Why Personal Finance Doesn’t Have to Be Complicated – Helaine Olen & Harold Pollack

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk. In het boek leggen auteurs Olen en Pollack stap voor stap uit hoe je financieel slimmer kan worden. Een soort financiën voor dummies dus. Alle kennis die je nodig hebt, past op de spreekwoordelijke ‘index’, aka het visitekaartje. Al het andere is overbodig.

Boeken rijk worden MAN MAN

The Index Card

Helaine Olen Harold Pollack €20 Shop nu

Check deze link om dit boek te bestellen

Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals – Thomas Corley

Na het vijf jaar bestuderen van zowel rijke als arme mensen, heeft auteur Corley een patroon ontdekt in gewoontes. Het mooie is dat je jezelf deze kunt aanleren en ze heel simpel zijn. Een kritische blik op oude gewoontes en nieuwe mogelijkheden voor een rijk leven.

image (1)

Rich Habits

Thomas C Corley €14 Shop nu

Check deze link om dit boek te bestellen

The Behaviour Gap: Simple Ways To Stop Doing Dumb Things With Money – Carl Richards

Nog een stukje psychologie, want dat is waar het vaak allemaal begint. Financieel planner Richards geeft inzicht in de gewoonte van mensen om spullen te kopen zonder dat daar geld voor is, bijvoorbeeld omdat anderen dat ook zo doen. Of omdat ons natuurlijk instinct ons dat zegt te doen. Herkenbare situaties in overschot.

image

The Behaviour Gap

Carl Richards €21 Shop nu

Check deze link om The Behavior Gap te bestellen

Voor de mensen met een oneindig zwart gat in de hand, en hier verandering in willen brengen. Voor de mensen die al slim met geld om kunnen gaan, maar hier nog beter in willen worden. Het is tijd voor dé financiële geheimen om rijk te worden. Lees je rijk!