Meerdere bronnen van inkomen

Wanneer je echt rijk wilt worden, moet je dit niet laten afhangen van enkel één inkomen. Dan zal dit niet gebeuren. De gemiddelde persoon in Amerika heeft één inkomen, maar de gemiddelde miljonair in Amerika heeft daarentegen maar liefst zeven verschillende inkomens. Ze geloven in de diversiteit van de inkomens, op deze manier zijn ze niet afhankelijk van slechts één bron. Wanneer er iets fout gaat, hebben ze nog altijd zes inkomens achter de hand. Denk bijvoorbeeld aan je loon, inkomen van rente of inkomen door middel van verhuren. Meerdere bronnen geven je uiteindelijk meer zekerheid.

rijk worden man man 2

Foto via

Drie manieren om omzet te creëren

Het klinkt heel simpel:

  1. Verkoop meerdere producten in een (combo pack onderbroeken)
  2. Verkoop je product aan meerdere klanten
  3. Verkoop meer producten aan je klanten op meerdere momenten

Dit doe je natuurlijk niet zomaar. En hier is een klein rekensommetje voor nodig: 5 x 5 x 5 = 125. Wanneer je deze drie dingen dus met 5% verhoogd, dan krijg je daar 125% voor terug.

Creëer waarde

Rijkdom creëer je door waarde toe te voegen voor anderen. Door het gebruikersgemak van je klanten te vergroten, zul je waardering krijgen voor de producten of diensten die je aanbiedt. Denk aan Steve Jobs. Pixar had voorheen niet veel te bieden, maar Jobs zag potentie. Na veel tegenslagen om het te verfijnen, ontstonden hits als ‘Toy Story’ en ‘Finding Nemo’. We weten allemaal hoe Pixar er nu voor staat. Wanneer je echt iets wilt, moet je ervoor zorgen dat je dit kunt overbrengen naar de buitenwereld en dat zij jouw ideeën gaan waarderen. Geloof in wat je vertelt.

rijk worden man man

Foto via

Samenwerken

Door elkaars kwaliteiten te bundelen, haal je het beste uit elkaar. Bill Gates bundelde zijn ideeën met de kwaliteiten van IBM door het verlenen van vergunningen van zijn Windows-software op computers van IBM, waardoor Gates ook toegang had tot de klanten van IBM. Door samen te werken, heb je een groter bereik en dus een grotere kans om bekend te worden bij het publiek.

Rijk worden gebeurt niet in een week, realiseer dat dit een kwestie van tijd is die waarschijnlijk ook veel tegenslagen met zich mee brengt. Maar wanneer je deze stappen kunt combineren, ben je al in de goede richting.