Veel mannen dromen van de tofste sportwagens

Aan toffe sportwagens is er geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan deze vette Duitse sportwagen waar Steve Jobs in reed. Het Nederlandse merk Donkervoort komt nu met een sportwagen aanzetten waar elke man maar al te graag een ritje in zou willen maken.

Auto
Donkervoort D8 GTO-JD70 © Donkervoort

Sportwagen van Donkervoort

De auto waar Donkervoort mee aan is komen zetten is de D8 GTO-JD70. Het is een sportwagen die ontzettend snel optrekt. Zo zal je binnen 2,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaan. Van 0 naar 200 kilometer per uur duurt maar 7,7 seconden. De topsnelheid van deze auto ligt op 280 kilometer per uur. Eén van de redenen dat deze auto zo ontzettend snel is, is omdat hij maar 680 kilogram weegt, wat ontzettend licht is voor een auto zoals deze. Dat komt voornamelijk doordat de carrosserie voor wel meer dan 95 procent gemaakt is van koolstofvezel. Ook heeft de motor de beschikking over 415 pk waardoor er aan snelheid geen gebrek is.

Sportwagen Donkervoort
Donkervoort D8 GTO-JD70 © Donkervoort

Het misschien wel meest bijzondere aan deze auto is, is dat je nekspieren 2G krachten te verduren kunnen krijgen. Dit is volgens Donkervoort de enige personenauto die daartoe in staat is. Dit is overigens te danken aan de high tech wielophanging en de speciale banden. Met zo’n snelheid is het geen wonder dat de onderdelen wat te verduren krijgen. Dus heb jij je flink uitgeleefd en is deze bak toe aan aan nieuwe onderdelen? Check dan eens auto-onderdelen24.nl voor nieuwe onderdelen, van schokdempers tot remsystemen.

Naast dat deze auto tot ongelooflijke daden in staat is, ziet hij er ook nog eens ontzettend vet uit.

 

Limited edition

Je zal in deze sportwagen enorm comfortabel kunnen rondrijden. Dit komt door de lichtgewicht airconditioning die bijgeleverd kan worden en door de stuurbekrachtiging. Er zullen maar 70 stuks van deze auto gemaakt worden. Hier is voor gekozen omdat de auto is ontwikkeld voor Joop Donkervoort (oprichter van Donkervoort) zijn zeventigste verjaardag. Voor de mannen die nog zo’n 165.000 euro apart hebben liggen kunnen overwegen deze brute auto aan te schaffen.