De BMW Z8

Het is niet zomaar een auto – nee, de BMW Z8 was het ijkpunt van innovatie ten tijde van de eeuwwisseling. De auto was de belichaming van de innovatieve richting van BMW en een design dat teruggreep op oude stijlen – iets dat Jobs logischerwijs heel erg wist te appreciëren. Naast zijn voorliefde voor BMW motoren en een aantal Mercedes SL’s, had hij dus ook deze BMW Z8. Een auto die onder de Youngtimers een aardig plekje heeft verworven en – eerlijk is eerlijk – het is beslist geen verkeerde auto.

BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN

Deze specifieke Z8 is op 1 april 2000 geproduceerd en werd op 6 oktober van datzelfde jaar afgeleverd aan Steve Jobs. Volgens de officiële gegevens zoals die bij BMW bekend zijn, is dit de 85e Z8 die afgeleverd werd volgens U.S. specifications en de 65e die officieel voor een particuliere klant bestemd was. Jobs was er dus relatief vroeg bij om zijn tweezits sportwagen te claimen.

De roadster werd geleverd met een V8 die een mooie 400pk wist te produceren. Aangezien de auto enorm licht is, kun je met deze motor dus goed uit de voeten. De auto heeft maar een magere 25.000km gereden, iets wat z’n waarde alleen maar ten goede komt. Volgens de officiële gegevens is de auto drie maal van eigenaar verwisseld. In deze wisseling is de tweede en vierde eigenaar één en dezelfde persoon. Het schijnt zo te zijn dat hij slechts 18 maanden zonder de auto kon, alvorens te besluiten de Z8 terug te kopen van zijn vorige eigenaar.

BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN

RM Sotheby’s

Op zes december van dit jaar zal de sportieve tweezitter onder de hamer gaan bij RM Sotheby’s. Het veilinghuis wat we kennen van hun vaak, veelal klassieke huzarenstukjes. Volgens de schattingen en op basis van kennis moet deze BMW Z8 tussen de $300.000 en $400.000 opleveren. We zijn zeer benieuwd naar de opbrengst van deze speciale auto. Het is een aparte verschijning die wat ons betreft prima past in ’t huidige straatbeeld. De telefoon is overigens geleverd als standaard van BMW. Steve Jobs schijnt er zelf niet zo’n fan van te zijn geweest.

BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 5 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 6 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 4 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 7 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 8 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 9 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 10 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 11 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 12 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 13 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's MAN-MAN 15 BMW Z8 Steve Jobs RM Sotheby's Pure Luxe 15