Relatieproblemen nemen toe

Relatieproblemen nemen in deze tijd alleen maar toe doordat jullie meer tijd samen besteden dan ooit. Het is belangrijk dat jij en je partner dit goed managen. Julie zouden niet het eerste koppel zijn die uit elkaar gaan ten tijde van de coronacrisis. Zie hieronder de meestvoorkomende relatieproblemen van vandaag de dag.

Gebrek aan persoonlijke ruimte

Doordat jullie steeds op elkaars lip zitten kan je dat op een gegeven moment een oncomfortabel gevoel geven. Misschien werk je nu wel in dezelfde ruimte als je vriendin waardoor jullie dag en nacht bij elkaar zijn. Om te voorkomen dat dit relatieproblemen oplevert, kunnen jullie bijvoorbeeld afspraken maken wie waar werkt. Zo heb je toch ook nog je eigen plekje en is er een grotere kans dat jullie relatie de quarantaine overleeft.

Financiƫle zorgen

De coronacrisis heeft natuurlijk een grote economische impact. Hierdoor zou het zomaar kunnen dat jij en/of je partner dit in de portemonnee voelen. Dit kan ook zeker lijden tot spanningen binnen jullie relatie. Het beste is om samen goed te blijven communiceren en een plan maken hoe jullie gezamenlijk door deze tijd gaan komen.

Relatieproblemen

Geen actief seksleven

Men denkt dat koppels nu meer seks hebben dan ooit. Je zit voornamelijk samen binnen en er is weinig te doen. Het tegenovergestelde lijkt echter eerder waar te zijn. Doordat je steeds samen bent met je partner neemt de spanning snel af, wat niet ten goede komt van jullie seksleven. Daarnaast kan de stress die deze crisis met zich meebrengt ook een negatief effect hebben op hoe actief jullie onder de lakens zijn. Als dit bij jullie het geval is kan je in deze tantra-oefeningen misschien wel de oplossing vinden.

Aan elkaar irriteren

In deze tijd ben je vrijwel alleen maar op elkaar aangewezen. Er is een goede kans dat je dan ook vrijwel alles samen doet. Toch is het belangrijk dat jullie beiden nog jullie eigen interesses hebben. Anders zullen jullie vroeger of later helemaal gek van elkaar worden en dat is wel het laatste dat je wil.

relatieproblemen in tijden van corona ruzie

Andere taakverdeling

Doordat jullie beiden de hele tijd thuis zitten kan het best wel dat de rolverdeling in huis verandert. Dat kan relatieproblemen opleveren. Misschien kookte je vriendin altijd en nam ze de was op zich. Nu wordt er misschien wel van jou gevraagd om bepaalde taken over te nemen en dit kan tot frictie leiden. Om dit te voorkomen kan je het beste goed met elkaar overleggen wat je van elkaar verwacht.

Te veel schermtijd

Deze periode zorgt voor behoorlijk wat stress. Tussen al je verplichtingen wil je ook gewoon even relaxen. Daarom wordt er al snel naar Netflix gegrepen. Dit kan erin resulteren dat je net wat te veel series en film kijkt (ja, dat kan). Hierdoor mis je belangrijke momenten met je partner en heb je minder quality time. Uiteindelijk zal dit hoogstwaarschijnlijk tot een ruzie leiden. Om dit te voorkomen is het slim om schermtijd voor jezelf in te stellen. Ook kan je afspreken om in bepaalde ruimtes, zoals de slaapkamer, geen schermen te gebruiken.