Álvaro Morte is El Profesor van La Casa de Papel 

In de afgelopen jaren is La Casa de Papel uitgegroeid tot één van de populairste series op Netflix. Waarschijnlijk heb jij net als je omgeving en miljoenen andere kijkers recent weer genoten van het nieuwe seizoen van de serie. De La Casa de Papel documentaire leerde ons meer over de acteurs en actrices achter onze favoriete bende. Het genie achter de inbraken is El Profesor. Keer na keer zien we hoe hij zijn team ternauwernood weet te redden, door zijn ingenieuze plannen. Het is een erg diverse rol, die niet iedereen voor zijn rekening kan nemen. Álvaro Morte doet dit echter fantastisch.

View this post on Instagram

📷 @papowaisman

A post shared by Álvaro Morte (@alvaromorte) on

Uitgebreide filmcarrière van Álvaro Morte

Álvaro Morte is inmiddels 45 jaar. Zijn carrière in films en televisieseries begon hij 18 jaar geleden, in 2002. Zijn eerste rolletje was toen in een Spaanse ziekenhuisserie. De Spaanse acteur heeft in veel Spaanse series en shows gespeeld. Eén daarvan is El Secreto de Puente Viejo. Dit is een soort Spaanse Goede Tijden Slechte Tijden, waarin hij 92 afleveringen te zien was. In 2020 gaat hij in het Amerikaanse The Wheel of Time spelen. Dit wordt een tv-serie van Amazon Prime en is gebaseerd op een populaire reeks fantasy-boeken. Het wachten is dus op het moment dat we Álvaro Morte in meer Engelstalige producties zien opduiken.

Persoonlijk leven van Álvaro Morte

In het echte leven heeft Morte een vrouw en twee kinderen, die tweeling zijn. Herken je hem niet meteen aan op de foto’s op zijn Instagram, dan kan dit kloppen. Terwijl Álvaro Morte in La Casa de Papel een bril draagt, heeft hij geen bril in het echt. Dit hoort dus bij zijn kostuum als acteur. Dat kostuum bestaat vaak uit stijve pakken, terwijl hij in het echt een casual stijl heeft. Deze casual stijl rockt hij overduidelijk als een baas. Verder zien we hem in de serie vaak stuntelen en worstelen in sociale situaties. Hij lijkt geen groepsmens en nogal op zichzelf. In het echt zit het daarmee wel goed. Dat bewees de feelgood video die Úrsula Corbero deelde. De acteur is daarop al dansend te zien. Voor meer beeldmateriaal van de Professor, check hieronder: