Spaanse serie op Netflix

Dat Netflix een duizelingwekkende verscheidenheid aan content biedt, moge duidelijk zijn. Netflix wekt dan ook graag de indruk dat het van alle markten thuis is. Van heftige horrorseries tot adembenemende natuurdocumentaires, er is voor ieder wat wils. Het grote voordeel van zo’n divers aanbod is dat ook minder voor de hand liggende content een kans kan krijgt bij Netflix. Zo schreven we onlangs nog over onder andere een Italiaanse Mafia-film die in week #16 nieuw op Netflix zal verschijnen. Wanneer je op zoek gaat naar een Spaanse serie op Netflix, blijkt maar weer eens hoe immens het aanbod van Netflix is. Ook tussen de Netflix Originals zitten geregeld Spaanse films en series. Bekende voorbeelden zijn onder andere La Casa de Papel en Las Chicas del Cable, maar Netflix had bijvoorbeeld eerder ook al succes met een serie als 3% – toegegeven, deze serie is, omdat het een Braziliaanse serie is, in het Portugees. De laatste Spaanse serie die hier aan toegevoegd is, is O Sabor das Margaridas. En hiervoor geldt ‘last, but not least,’ want deze miniserie is zeker het overwegen waard.

Meeslepende detectiveserie

Sinds eind maart staat O Sabor das Margaridas op Netflix. Het is een Spaanse miniserie, die elders ook wel bekend staat onder de Engelse titel Bitter Daisies. En hoewel het een miniserie genoemd wordt, duurt O Sabor das Margaridas met zes afleveringen in totaal zo’n zeven uur. Genoeg dus om eens goed voor te gaan zitten. In de serie volgen we Rosa Vargas, officier bij de Guardia Civil. Zij reist af naar Murias, een klein stadje in Galicië in het noorden van Spanje met een sterke, hechte onderlinge verbondenheid. Zij onderzoekt de vermissing van een tienermeisje. Alleen haar kleding wordt teruggevonden, maar van een lichaam ontbreekt ieder spoor. Rosa Vargas weet genoeg: we hebben hier te maken met een seriemoordenaar. Gedurende haar onderzoek komt ze steeds meer aanwijzingen op het spoor die te maken hebben met haar eigen verleden. Voor Rosa is het duidelijk dat de zaak die zij nu onderzoekt en het trauma uit haar verleden met elkaar te maken hebben. Ze vermoedt dat het in beide gevallen om dezelfde moordenaar gaat.

Spaanse serie Netflix

Een sterk geacteerde, meeslepende Spaanse thriller

De miniserie wordt gekenmerkt door een mysterieus, sinister sfeertje. De grauwe toon en de scènes die zich veelal in het donker afspelen zorgen voor onheilspellend gevoel, die jou zelf als kijker ook op je hoede houden. Door verrassende plottwists krijg je het idee dat je in deze serie en in het stadje Murias voortdurend om een hoekje zou moeten kijken, omdat er altijd iets onverwachts achter kan zitten. Daarbij komt nog dat actrice María Mera de rol van detective Rosa Vargas overtuigend neerzet. Zij weet gedurende de mysterieuze, meeslepende zaak het hoofd koel te houden. Het zorgt ervoor dat het eerste seizoen blijft intrigeren. Het maakt van O Sabor das Margaridas dé Spaanse serie op Netflix van het moment die jij gezien moet hebben.

 

Om te zien wat je verder niet mag missen op Netflix, check jij ons overzicht van het beste dat 2019 te bieden heeft.