Tom Hardy films staan garant voor de tofste actiescènes

Hoe je het wendt of keert, wij zouden allemaal weleens in de huid van deze man willen kruipen. Niet alleen in zijn dagelijkse leven is hij een enorme baas, maar ook de Tom Hardy films laten ons telkens weer verbaasd staan. Check hieronder de Tom Hardy films die iedere man gezien dient te hebben:

Mad Max: Fury Road

Tom Hardy vervult in deze film de rol van Max Rockatansky. Een einzelgänger die een weg zoekt door het postapocalyptische Australische woestijnlandschap. Max heeft visioenen waarin hij een jong meisje ziet die hij niet kan redden. Max wordt gevangen genomen door mannen in dienst van Immortan Joe. Doordat Immortan Joe als enige beschikking heeft tot water in het barre, droge gebied, heeft de tiran een samenleving en regilie rond zichzelf gebouwd. De film ontwikkelt zich in korte tijd tot een zenuwslopend kat- en muisspel. Hoewel de film een reboot van de actiefilm uit 1979 is, verdient deze meer dan enkel de stempel ‘reboot’. Een vreemde, maar op brute wijze neergezette postapocalyptische setting, bloedstollende achtervolgingen, een goede dosis actie en Tom Hardy in de hoofdrol maken dit tot een must-see.

Batman: The Dark Knight Rises

Christian Bale VS Tom Hardy. Twee brute acteurs die tegenover elkaar staan in een ware klassieker die je gezien moet hebben. De film is het vervolg op de eerdere Batman film: The Dark Knight. Het speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen van deze film af. Batman heeft de schuld gekregen van dood van ‘held’ Harvey Dent en verdween. Maar nu wordt Gotham opnieuw bedreigt. Tom Hardy speelt in deze film een snoeiharde villain die de stad terroriseert.

Warrior

Een voormalige bokser, gespeeld door Nick Holte heeft een alcohol probleem wat er onder andere voor heeft gezorgd dat zijn gezin uiteen is gevallen. Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen en traint zijn jongste zoon tot een worstelaar gespecialiseerd in martial arts. De jongste zoon, gespeeld door Hardy neemt het op tegen zijn broer in een toernooi. Ze eindigen tegenover elkaar. De rol als vecht-machine past perfect bij zowel de acteerstijl als het uiterlijk van Hardy. Fan van boksfilms? Dan hebben we hier een aantal must-see’s voor jou.

Bronson

Voor Hardy’s grote succes in Inception speelde de acteur de hoofdrol in de film Bronson. Bronson is het verhaal van Charles Bronson. Engeland’s meest beruchte en gewelddadige crimineel. Deze man bracht 34 jaar lang door in de gevangenis waarvan 28 in eenzame opsluiting. Bronson is daardoor ook een excentriek typetje. En met excentriek bedoelen we onverwachts en agressief. Dit is het betere acteerwerk.

 

RocknRolla

Van grote maffiabazen en gangsters, tot kruimeldieven en junkies. Ze komen allemaal voor in Rock ’n Rolla. Geregisseerd door Guy Ritchie, bekend van Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. In deze film steelt Tom Hardy de show als de homofiele Handsome Bob. De goede muziek, typetjes en het ruige London maken dit tot een must-see.

Legend

Legend is de verfilming van het verhaal van de broertjes Reginald en Ronald Kray. In de jaren vijftig en zestig wisten zij een gigantisch misdaadimperium op te zetten met de criminele bende The Firm. Een ruige Oost Londonse setting met Tom Hardy in de hoofdrol. Twee keer.