La Casa de Papel documentaire

Hoe vergaat het bendeleden zoals Tokio, Rio en Denver nu er echt oorlog is uitgebroken in La Casa de Papel? En wat voor ingenieus plan heeft de Professor nu weer bedacht om zijn team uit handen te houden van de politie? Voor de antwoorden op die vragen moeten we nog even geduld hebben. Op 3 april kunnen we het vierde seizoen van de populaire Spaanstalige serie op Netflix verwachten. De release gaat gepaard met een leuk extraatje. Netflix lanceert dan namelijk ook hun La Casa de Papel documentaire. Hierin zullen we meer te weten komen over de muziek, acteurs, kostuums en het succes van de serie.

Makers praten over grote succes

In de La Casa de Papel documentaire komen de makers van de serie aan het woord. Het is interessant om hun mening over het grote succes van La Casa de Papel te horen. Dat grote succes kwam namelijk behoorlijk uit de lucht vallen. Voor een Spaanse serie is het namelijk niet gewoon om zó veel kijkers te trekken. De release van het derde seizoen leverde zelfs een record aantal kijkers op. Maar liefst 34 miljoen mensen keken toen naar de gemaskerde bendeleden.

La Casa de Papel

Typerende onderwerpen in La Casa de Papel documentaire

Een aantal aspecten van de serie zijn door de seizoenen heen iconisch geworden. Denk bijvoorbeeld aan de kostuums en de maskers. Deze maskers symboliseren Dalí, een beroemde Spaanse schilder. Ook het nummer ‘Bella Ciao’ kun je niet meer horen zonder aan de serie te denken. We kunnen er dus ook op rekenen dat er in de La Casa de Papel documentaire aandacht wordt besteed aan deze elementen. Ook zullen we meer te weten komen over het castingproces van de acteurs.

Klaar voor seizoen 4 op Netflix?

De documentaire lijkt dus op de perfecte manier om ons voor te bereiden op het vierde seizoen. Het feit dat zowel de documentaire als de serie op Netflix verschijnen, staat garant voor een uitgebreide Netflix-avond. Zet 3 april dus met blokletters in je agenda, of check voor die tijd nog een keer de eerste drie seizoenen op Netflix.