La Casa de Papel seizoen 4

Er zijn al langer geruchten over de releasedatum van La Casa de Papel seizoen 4. Wij schreven eerder al over de uitspraken van acteur Rodrigo de la Serna uit de serie. Hij onthulde in tijdschriften dat het vierde seizoen wel eens in januari online kon worden gegooid door Netflix. Ondanks dat er ook werd gesproken over een mogelijke spin-off, bleef duidelijkheid over de toekomst van onze gemaskerde criminelen nog vaag. Tot nu, want tijdens het Brazil Comic Con is er nu eindelijk een concrete releasedatum.

Datum bekend via Brazil Comic Con

Een comic con is een groot evenement waarop fans van stripboeken, films en superheldencultuur oog in oog komen met de beroemdheden en helden waar zij zo fan van zijn. Series en films maken van deze evenementen gebruik om informatie te verklappen over toekomstige films. Zo ook La Casa de Papel. Tijdens het evenement werd bekend gemaakt dat we de serie vanaf 3 april 2020 kunnen zien. Op deze manier begint de lente wel heel erg fijn.

la casa de papel seizoen 4

Waar gaat La Casa de Papel seizoen 4 over?

Zonder veel spoilers te verklappen voor wie seizoen 3 nog niet af heeft gekeken, kunnen we wel al voorop stellen dat seizoen 4 héél spannend belooft te worden. Net als seizoen één en twee, vormen seizoen drie en vier namelijk ook één lange overval. Het vierde seizoen gaat dus meteen verder waar het voorgaande seizoen stopte. Tegen het einde van het derde seizoen werd duidelijk dat niet iedereen in veiligheid was. Sterker nog: sommige personages vochten voor hun leven. We moeten dus nog een paar maanden geduld hebben voordat we weten hoe en óf Le Professor zijn team wederom kan redden en in leven kan houden.

Teaser trailer onthult mogelijke spoiler

Het bekendmaken van de releasedatum ging samen met een eerste teaser trailer. Hier zijn de personages, evenals hun maskers, te zien. Een oplettende kijker ziet tegen het einde van de trailer echter iets opvallends. Eén van de personages die, zo dachten we, het vierde seizoen niet zou halen, is nog steeds te zien. Betekent dit dat deze persoon toch blijft leven? Of proberen de makers van de serie ons om de tuin te leiden? 3 april krijgen we antwoord op deze vragen.