1. Luidruchtige type op het strand

Dan lig je lekker met je factor 40 te bakken in de zon zonder enige zorgen in de wereld, maar dan komt er uit het niets een groep met een enorme party speaker, waar menig concertzaal jaloers op zal zijn, naast je zitten. Om het vervolgens ook nog eens die volumeknop een paar slagen naar rechts te slingeren. Je zit er gewoon niet op te wachten. En in de meeste gevallen draaien ze ook enorme herrie. “Hallo, er zijn meer mensen hier!” Houd er gewoon even rekening mee, is dat al teveel gevraagd?

 

2. De ‘fitness-guru’

Ah, daar hebben we ze. Mannen die continu breed doen. Kijk, we snappen dat je blij bent met je grote fysiek – en de smalle mannen onder ons zijn er wellicht jaloers op -maar dat hoef je niet constant te bewijzen. Als je steeds moet overcompenseren gaat het ergens goed mis. Maar goed, het is af en toe ook lekker om je ergens aan te ergeren. Zolang je maar geen confrontatie met ze gaat opzoeken, want dat loopt hoogstwaarschijnlijk niet goed voor je af.

3. Rotzooi achterlaten

Er is altijd wel die ene gozer die al z’n rotzooi gewoon laat liggen. Van plastic flesjes tot wegwerpbarbecues, het maakt hem niks uit. Maar voordat je het weet ben jij er de dupe van en sta je met je blote voeten in een stuk vlijmscherp glas. Dan is de lol er wel vanaf. Over het algemeen staan er op elk strand genoeg prullenbak – of dergelijke – dus doe niet zo moeilijk en gooi het er gewoon in. Bespaart iedereen een hoop gedoe.

vervuiling

4. Dronkenlap

Een biertje gaat hand in hand met een geslaagde stranddag, maar je kan het ook overdrijven. Zo tref je altijd wel een aantal types die helemaal lazarus zijn. Wat vaak uitmondt in wildplassen, voetballen die alle kanten op schieten, mensen lastigvallen en onverstaanbare teksten schreeuwen of onsamenhangende dialogen starten. Je kan er gewoon niks mee.