Auto’s van Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg heeft door de jaren heen een ongelofelijk imperium opgebouwd, waar hij de nodige centen mee heeft verdiend. Daar loopt hij nooit echt mee te koop en daarnaast is hij ook niet iemand die ermee zou lopen pronken. Om erachter te komen wat voor auto’s de Facebook-koning op zijn naam heeft staan, vergt dan ook het nodige speurwerk. In een zoektocht op internet kwamen we achter deze vier auto’s.

 

Honda Fit (Honda Jazz)

Mark werd regelmatig gezien achter het stuur van een simplistische zilvergrijze Honda Fit – in Europa de Honda Jazz. Waarschijnlijk kocht hij dit koekblik ooit als vervoermiddel voor zijn gezin. Sindsdien is deze hopelijk ingeruild voor een wat gangbaardere wagen, die er hopelijk ook wat beter uitziet. Dat kan beter hoor, Mark.

Volkswagen Golf 6 GTI

Met een stijgende lijn gaan we door naar een Volkswagen Golf 6 GTI. In 2014 kwam Zuckerberg in het nieuws toen hij werd gefotografeerd terwijl hij onder het rijden op zijn telefoon bezig was. De auto die hij reed, was deze vijfdeurs hatchback. Het Duitse merk waren niet bepaald streng tegenover zijn wangedrag en stuurde de oprichter van Facebook een GTI-trui op met het bericht dat ze het leuk vinden dat hij gekozen het voor één van hun creaties.

Mark Zuckenberg

Acura TSX (Honda Accord)

Deze Acura TSX was de voorloper van de Volkswagen Golf GTI in huize Zuckerberg. Acura is Honda’s luxemerk en de TSX is gebaseerd op de Honda Accord. Een vrij bescheiden vervoersmiddel voor Mark Zuckerberg; hij reed nog niet eens de sportieve Type S-uitvoering. We vermoeden dat het hem gewoon niet heel veel kan interesseren.

Mark

Pagani Huayra

De bovenstaande auto’s linken we niet gauw aan een man van Zuckerbergs allooi. Maar de Pagani Huayra brengt daar verandering in. Als je een vergelijkbare bankrekening als Mark tot je beschikking hebt, dan kan er wel minimaal wel één Italiaanse supercar in de garage staan. Hij kocht de Huayra in 2014 voor $1.4 miljoen dollar. Hij kon de AMG V12-motor met 720 pk toch niet weerstaan.

Pagani