Corrupte zaken in Spenser Confidental

Begin deze maand werd Spenser Confidental door Netflix toegevoegd aan hun grote assortiment. De Spenser uit de titel van de film is tevens de hoofdpersoon in de film. Hij is het slachtoffer geworden van een grootschalige samenzwering en de gevangenis ingegooid. Nadat hij vrijkomt, blijken de problemen pas echt te beginnen. Spenser was voor zijn gevangenisstraf een politieagent. Tijdens zijn politietijd probeerde hij een netwerk waarin corrupte politieagenten, politieke figuren en drugsdealers samenwerkten te ontmaskeren. Het zijn precies deze personen die hem maar al te graag zien verdwijnen. Spenser moet samenwerking met een huisgenoot, huisbaas en ex-vriendin om aan zijn vijanden te ontkomen.

Film had hoge verwachtingen

Het plot van de film klinkt spannend. Bovendien werd de film geregisseerd door makers van Fast & the Furious. Voor Spenser Confidental werd een groot budget beschikbaar gesteld en een aantal grote namen binnengesleept. Zo wordt de hoofdrol gespeeld door Mark Wahlberg. Zelfs rapper Post Malone maakte zijn opwachting in de film. Deze aspecten deden vermoeden dat de film een groot succes zou worden, maar niets is minder waar. De film legt het af tegen andere films en series in het genre, zoals de 5 misdaadseries voor de échte crimi-fan. 

Spenser Confidental

Tegenvallende recensies

De reacties over de film zijn niet mals. De film werd gepresenteerd als actie-komedie-thriller, maar komt volgens critici op al deze vlakken niet volledig uit de verf. Verder wordt de film rommelig genoemd en ontbreekt het de film aan slimme en gevatte humor. Het einde van Spenser Confidental houdt de mogelijkheid tot een tweede deel open. Het is niet verrassend dat dit vervolg er, als het aan de meeste critici ligt, niet hoeft te komen.

Lage RT en IMDb scores

Op Rotten Tomatoes heeft Spenser Confidental geen indrukwekkende score gekregen. Op de website worden twee soorten cijfers gegeven. De Tomatometer is gebaseerd op de mening van filmcritici. De Audience Score is gebaseerd op alle cijfers die het publiek aan de film heeft gegeven. De Tomatometer staat momenteel op 39%, de Audience Score op 63%. Deze laatste score komt overeen met de IMDb-score van de film. Daar heeft Spenser Confidental met meer dan 13.000 stemmen namelijk ook een 6.3 als gemiddeld cijfer. Mocht je de film toch een kans willen geven, dan is hij te zien op Netflix.