Films met Will Smith

In Hollywood zijn er genoeg acteurs die na één of twee films hun hoogtepunt hebben gehad en aftakelen. Of acteurs die na één succesvolle rol steeds voor hetzelfde typetje worden gecast. Dit is allebei niet het geval bij Smith. Hij begon oorspronkelijk als zanger en speelde daarna lange tijd in het bekende The Fresh Prince of Bel-Air. Vanwege het succes van de serie begon hij in steeds meer films te spelen. Wij selecteerden vijf films met Will Smith in de hoofdrol.

1. Men in Black

Samen met Tommy Lee Jones speelt Smith in deze sciencefiction klassieker uit 1997. In de film staat een geheime organisatie centraal die buitenaards leven op onze aarde moet controleren. Dit zorgt voor enorm veel hilariteit, gemengd met actiescènes. Die scènes voelen nu verouderd aan, maar waren in de jaren ’90 natuurlijk vooruitstrevend. Wanneer er een alien op de aarde crasht, een spoor van verderf achterlaat en ook nog eens het Melkwegstelsel in gevaar raakt, moet Will’s personage alle zeilen bij zetten.

 

2. Bad Boys

Deze film betekende Will’s doorbraak op het witte doek. Het is een actiekomedie waarin Mike (Will) en Marcus (Martin Lawrence) een getuige van een moordzaak moeten beschermen en tegelijkertijd een grote lading gestolen drugs moeten terughalen. Voor de tijd waarin deze film uitkwam, 1995, was het niet gebruikelijk dat beide hoofdpersonen in een detectivefilm een donkere huidskleur hadden. Mede dankzij Bad Boys kwam daar verandering in.

 

3. The Pursuit of Happyness

Deze film kwam ongeveer tien jaar na bovenstaande films uit. Het genre van The Pursuit of Happyness is ook erg anders dan zijn voorgangers. Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt het verhaal van een vader en zoon. Gemotiveerd om zijn jongere zoontje al het geluk van de wereld te schenken, zet een vader (gespeeld door Will) alles op alles om carrière te maken bij een groot makelaar kantoor. Geldzorgen creëeren een situatie waarin hij alles lijkt kwijt te raken, maar is dit ook zo uiteindelijk? Leuk detail is dat Will’s zoontje in de film ook echt wordt gespeeld door zijn echte zoon, Jayden Smith.

 

4. Seven Pounds

Zeven pond. De legende gaat dat een ziel zo zwaar weegt. De film gaat over Ben Thomas (gespeeld door Will) die onbekende mensen wil helpen. Zijn beweegredenen en de manier waarop hij dit wil doen, worden gaandeweg duidelijk in de film. Met thema’s als opoffering en verlossing is dit geen makkelijk wegkijkertje, maar zeker een aanrader voor de echte Will Smith fan.

 

5. I Am Legend

Deze apocalyptische film zet Robert Neville (gespeeld door Will Smith) centraal. Samen met zijn hond overleeft hij al drie jaar in een Washington dat is verwoest en verlaten. De straten worden vervuld met mens-etende zombies. Robert heeft zijn onderkomen beschermd met boobytraps. Wanneer hij andere overlevenden tegenkomt, is het de vraag of ze aan de zombies kunnen ontkomen, terwijl ook duidelijk wordt wat er met Will’s vrouw en dochter is gebeurd. Spannend, ontroerend en met een knallende ontknoping. Ook deze film mag dus niet ontbreken in jouw Will Smith-lijstje.