Wat moet je eten als je wil afvallen?

Maar toch, hoe weet je welke voeding goed bij jouw lichaam past? Dat is een kwestie van experimenteren met voeding. Je wil uiteindelijk natuurlijk dat perfecte lichaam zonder daar al te veel voor te hoeven sporten. We hebben de tien beste etenswaren op een rijtje gezet om calorieën te verbranden én waardoor je dus sneller kan afvallen.

1. Havermout

Havermout is een vetarm product. Daarnaast is heeft het een lage glycemische index, wat betekent dat havermout langzaam worden verteerd en daarom geen snelle glucosepieken veroorzaakt, zoals veel ontbijtgranen wél doen. De combinatie van langzame spijsvertering, stabiele bloedsuikerspiegel en een constante energieboost zorgt voor mogelijk snel vetverlies.

eten havermout afvallen

2. Appels

An apple a day, keeps your belly fat away. Appels zijn de perfecte tussendoortjes voor mensen die graag calorieën willen verbranden. Een appel zit namelijk vol vezels, is caloriearm én is toch zoet. En als je erbij stilstaat: heb jij ooit nog honger gehad nadat je een appel hebt gegeten? Een appel is dé perfecte hongerstiller en gezonde snack. Daarnaast stimuleert de vrucht de vetverbranding in je lichaam.

3. Groene thee

Groene thee zit vol antioxidanten, die de vetverbranding stimuleren en ervoor zorgen dat je extra veel calorieën verbrandt. Groene thee werkt zelfs nog beter in combinatie met sporten. Onderzoekt toonde namelijk aan dat mannen, die groene thee vóór het sporten dronken, 17% meer calorieën verbrandden dan de mannen die geen groene thee hadden gedronken.

4. Ei

Ruim 34% minder tailleomtrek én 16% meer vetverlies; eieren bewijzen zich keer op keer als goede stimulans om af te vallen. Daarnaast zit een ei vol met essentiële aminozuren. Jarenlang wordt er negatief gesproken over eieren en afvallen, dat die combinatie niet samen zou gaan. Uit geen enkel onderzoek blijkt dat eieren slecht voor je zouden zijn, dus maak je daar maar geen zorgen over.

helpt het eten van eieren bij afvallen

5. Kaneel

Technisch gezien is het meer een specerij dan dat je het zo los kan eten, maar kaneel kan veel goeds doen voor je lichaam. In kaneel zit namelijk kaneelaldehyde, een olie die vaak wordt gebruikt als smaakstof. Maar naast de lekkere smaak van de olie zorgt het er ook voor dat je vetcellen letterlijk op kunnen warmen en daardoor sneller verbranden. Had jij verwacht dat een stokje kaneel zoiets met je lichaam zou kunnen doen?

6. Chili pepers

Onderzoekers van de Universiteit van Californië toonden aan dat zowel mannen als vrouwen na een aantal uren na consumeren van chili pepers een verdubbeling hadden van hun normale stofwisseling. Daarnaast zit in een chilipeper bijna geen calorieën, afvallen met chilipepers is dus mogelijk. Ook is chilipeper lekker voor in een gezond sapje.

7. Blauwe bessen

Naast de heerlijk frisse smaak van blauwe bessen, helpt de vrucht je ook met afvallen. Maar de bes is niet alleen goed voor je gewicht. Het heeft nog veel meer andere positieve bijwerkingen, zoals het voorkomen van hartaandoeningen, het verlaagt je cholesterol en bloeddruk en het is een middel om acne tegen te gaan.

zijn blauwe bessen gezond

8. Griekse yoghurt

Met een hoog eiwit- en calciumgehalte en een laag suikergehalte kan een volle bak Griekse yoghurt je een vol gevoel geven en is het daardoor een perfecte snack voor na de training. Daarnaast is Griekse yoghurt ook een belangrijke bron van jodium, essentieel voor een gezonde schildklier. Die zorgt ervoor dat je stofwisseling bevordert. Plotselinge veranderingen in je gewichtsverlies kunnen vaak het gevolg zijn van een slecht functionerende schildklier. Dus wanneer je een te laag jodiumgehalte in je lichaam hebt, is de kans ook groter dat je vet opslaat.

9. Kokosolie

Wist je dat in één eetlepel olijfolie 90 calorieën zitten? Misschien is kokosolie wel een goede vervanging voor de olijfolie in je keuken om sneller af te vallen. Kokosolie verschilt namelijk enorm van andere soorten bakolies. De olie blijft namelijk veel langer de originele staat behouden en wordt dus in een hete pan ook veel minder omgezet in een ongezonde substantie. Let wel op dat je er niet te veel van nuttigt, het is en blijft namelijk olie. En olie kan je bij grote inname aanzienlijk dikker maken.

10. Pure chocolade

Pure chocolade zit boordevol antioxidanten en gezonde onverzadigde vetzuren. Deze bestanddelen verlagen niet alleen het cholesterolgehalte in je lichaam en het risico op hartaandoeningen en beroertes, maar ze zorgen er ook voor dat je meer calorieën verbrandt doordat je vetverbranding wordt versneld door de ingrediënten. Kortom: dit kan je zeker eten als je wil afvallen.

gezonde chocolade eten puur

Kijk gelijk even wat je vooral niet moet eten als je wilt afvallen. En hoe je alcohol en afvallen ideaal kan combineren.