Net zoveel calorieën als frisdrank

Alcohol drinken heeft veel negatieve effecten en is in principe slecht voor je. Toch hoef je het niet helemaal uit je leven te verbannen. Drank is bijvoorbeeld niet per se slechter voor je dan cola. Door de vele suikers die cola met zich meedraagt heeft het ongeveer evenveel calorieën als alcohol. Als je dus een enkele keer in de week een biertje drinkt zal dat geen dramatisch effect hebben op je dieet. Het is meer de manier waarop alcohol geconsumeerd wordt waar men in de fout gaat.

Alcohol drinken bij het uitgaan

Tijdens het stappen wordt er vaak alcohol gedronken. Het probleem zit hem echter in de hoeveelheid die er wordt gedronken. Het blijft zelden bij 1 of 2 drankjes. Als er gedronken wordt, wordt over het algemeen veel gedronken en dat komt niet ten goede van de gezondheid.

Daarnaast is alcohol niet de enige boosdoener op een avondje uit. Vaak gaat dit namelijk gepaard met het eten van snacks, die veel vet met zich meebrengen. Ook valt de discipline om gezond te eten makkelijker weg met een paar drankjes achter de kiezen. Daar komt bij kijken dat je sneller dik wordt van vet eten in combinatie met alcohol dan zonder. Als je besluit om te drinken, probeer de vette hap dan dus achterwege te laten.

Maak er geen gewoonte van

Sommige mensen hebben een vast moment op de dag of in de week dat ze alcohol nuttigen. Dit resulteert vaak in een gewoonte die moeilijk te doorbreken is. Als dit wel het geval is, probeer die gewoonte dan te doorbreken door een alcoholvrije week in te plannen.

Stappen

Afvallen? Ruil iets anders in voor alcohol

Uiteindelijk bevat alcohol natuurlijk wel gewoon veel calorieën. Wel kan je een ander product dat veel calorieën bevat inruilen voor een biertje. Sla het dessert bijvoorbeeld een keertje over om een biertje te drinken.

Beste tip: drink koolhydraatarme, alcoholische dranken

Er zit een verschil in het aantal calorieën in alcoholische dranken. Zo hebben champagne, droge witte wijn, rosé relatief weinig calorieën, namelijk 65. Een biertje heeft daartegenover 105 calorieën. Wodka, Whiskey en Tequila bevatten allen 85 calorieën.

Geniet ervan

Je mag jezelf dan ook wel af en toe trakteren op iets lekkers. Tijdens een dieet kan je niet alleen maar gezond eten, hoe graag je ook wil afvallen. Geniet dan dus ook op het moment wanneer je eindelijk een biertje kan drinken, en voel je dan ook vooral niet schuldig.