Prins Bernhard van Oranje

Als je aan de Koninklijke Familie denkt, denk je natuurlijk aan Willem-Alexander en Maxima. Onze koning en koningin zijn vrijwel altijd formeel gekleed en zullen nooit heel informeel ergens naartoe gaan. Een ander familielid denkt daar wel anders over: prins Bernhard van Oranje.

Bernhard Junior houdt ervan om stijlvol aan te komen bij speciale gelegenheden. Hij is te herkennen aan zijn grote bril en stijlvolle outfits. De prins heeft het ook heel erg goed voor elkaar wat geld betreft: hij is aandeelhouder in een succesvol ICT bedrijf en hij investeert flink wat geld in de vastgoed. Daarmee is hij misschien wel één van de rijksten in de Koninklijke Familie.

prins-bernhard

Het vermogen van de prins

Prins Bernhard junior werd erg rijk door zijn ICT-bedrijven die het heel erg goed doen. Maar dat is niet zijn grootste inkomstenbron. De prins heeft namelijk voor ontzettend veel geïnvesteerd in vastgoed in Amsterdam.

Volgens verschillende media zou het ICT bedrijf van de prins maar liefst 30 miljoen waard zijn én verdient het jaarlijks ruim 2 miljoen euro. Het zakenblad Quote beweerde dat zijn eigen vermogen in 2016 zo’n 11 miljoen euro bedroeg. Maar toen was nog niet bekend hoeveel Amsterdamse pandjes hij in bezit had. Dit lijkt dus een zeer voorzichtige schatting te zijn.Hoeveel panden hij nou precies heeft, weten maar heel weinig mensen. Hij heeft ook het circuit van Zandvoort op zijn naam staan. Al met al blijft hij met zijn vermogen wél onder de 80 miljoen euro.

prins-bernhard

Prins Bernhard van Oranje is de rijkste prins

Dat prins Bernhard van Oranje de meest vermogende prins van Nederland is, kunnen we ondertussen wel stellen. Hij staat nog niet in de lijst van de 500 rijkste Nederlanders, dat betekent dat hij niet boven een vermogen van 80 miljoen uitkomt. Wél draagt hij bij aan de top 20 positie van de familie van Oranje-Nassau in de ‘Familie Top 50’-lijst. Ze hebben maar liefst een vermogen van 1 miljard euro. Het geld zit vooral in vastgoed, in grond of het is belegd.