Mannen met krullen of golvend haar

Mannen met krullen of met golvend haar zijn gewild bij de vrouwen. Niet alleen ziet het er stoer uit, ook heeft het zo z’n charme als het een beetje chaos is op je hoofd. De meeste mannen met krullen willen eigenlijk gewoon stijl haar, omdat ze het niet goed in model krijgen of veel te lang bezig zijn om elke krul een plek te geven. Maar zo werkt het toch altijd?

Heb je bruine ogen, wil je blauwe ogen. Heb je stijl haar, wil je krullen. De enige oplossing die je hebt is om van je krullen te houden én ze goed te verzorgen, zodat ze goed tot hun recht komen.

mannen met krullen kapsel
Foto via Instagram Jay Alvarrez

De eerste tip die we voor je hebben is: omarm je krullen. Het klinkt misschien zweverig, maar zo bedoelen we het niet. Het is goed om het oké te vinden dat het een chaos kan zijn als je je kapsel in model wilt brengen. Maar dat is juist de charme van krullen. Accepteer dat het niet helemaal perfect moet zitten, want dat zit het óók als je de krullen of golven hun eigen ding laat doen. Daarnaast is het verstandig om een kapper te kiezen die verstand heeft van hoe hij/zij je moet knippen.

Krullen vallen namelijk vaak goed doordat de kapper het goed heeft geknipt. Zit het echt niet zoals je zou willen? Dan kan je altijd nog van kapper wisselen of vragen of je kapper een keer een ander model kan knippen dat bijvoorbeeld meer bij de vorm van je hoofd past. We hebben hier wat inspiratie voor mannen met krullen.

Gebruik de juiste producten voor je krullen

Wanneer je krullen hebt, moet je niet met producten gaan werken die bedoeld zijn voor stijl haar. Wanneer je krullen echt niet lekker in model willen komen, moet je misschien wisselen van shampoo. Gebruik sowieso niet te veel shampoo, want dat misvormt de structuur van de krullen. Conditioner mag je wél elke dag gebruiken. Daarnaast is haarolie een goede optie. Dit maakt je haar zacht, gehydrateerd en vermindert beschadigt haar tijdens het föhnen. Deze kun je na het douchen aanbrengen in nat haar voordat je met de föhn aan de slag gaat.

mannen met krullen kapsel
Foto via Instagram Jay Alvarrez

Wil jij jouw haar stylen? Dan dien je niet voor slappe producten te gaan. Ga voor een sterke clay, eentje waarbij je écht voelt dat je er wat in hebt zitten. Zo zal niet alleen je haar goed in model blijven, maar behoudt het ook zijn natuurlijke krul of golf.