Onderzoek wijst Sinister aan als de engste film op Netflix

Natuurlijk zijn de meningen verdeeld over de engste film op Netflix. De één noemt recente films als Hereditary of Midsommar, terwijl een ander juist een klassieker als The Shining aanwijst. Onderzoek van BroadBandChoices was gericht op een grote verzameling van de engste horrorfilms op Netflix.

Met behulp van een hartslagmeter werd gekeken bij welke films de proefpersonen écht zaten te griezelen. Hier kwam de film Sinister als winnaar uit. Wat blijkt? Die film staat ook op Netflix. Ben je samen met je vrienden of je partner op zoek naar een écht enge film voor een horroravond? Dan weet je dus welke je op moet zetten.

engste film op Netflix

Het plot van Sinister

De hoofdrol in Sinister wordt gespeeld door Ethan Hawke. Hij speelt een schrijver, Ellison genaamd, die samen met zijn gezin naar een nieuw huis verhuist. Net zoals in veel horrorfilms is dat natuurlijk foute boel, want het huis blijkt de nodige dingen te verbergen.

Daar komt Ellison echter niet meteen achter. Het feit dat het huis ooit de setting was van een meervoudige moord schrikt hem bovendien niet af, maar zorgt juist voor inspiratie. Hij wil het gebruiken als onderdeel van een nieuw boek. Maar dan begint de film écht griezelig te worden.

engste film op Netflix

Die meervoudige moord is geen op zichzelf staand incident. In plaats daarvan blijkt, als Ellison mysterieuze videobeelden vindt, dat het veel vaker is voorgekomen met families. Als hij op de beelden een enge gedaante aantreft die nog steeds in het huis lijkt rond te dwalen, is het leven van Ellison én zijn gezin al gauw niet meer veilig. De film kan vervolgens gerust de engste film op Netflix worden genoemd. Naast Sinister is er ook nog een vervolg op de film uitgebracht. Ook daarin vind je de nodige schrikmomenten en freaky scènes.

Niet alle films uit de top 10 van het BroadBandChoices-onderzoek zijn op Netflix te zien. Insidious, The Conjuring en Hereditary zijn dit wel.