De maten van je gezicht

Bij het kiezen van het juiste kapsel voor je gezicht is het belangrijk dat je de maten van je gezicht op een rijtje hebt. Er zijn verschillende factoren die de vorm van jouw gezicht bepalen. We hebben de belangrijkste maten voor je op een rijtje gezet en vertellen je hoe je deze opmeet.

Jukbeenderen

De meest uitstekende punten op je wang zijn je jukbeenderen. Deze kun je opmeten door het meest uitstekende gedeelte van je ene wang met dan van je andere wang te verbinden en dit stuk op te meten.

Kaaklijn

Voor het juiste kapsel is het van belang dat je je kaaklijn goed opmeet. Dit kan even een lastig klusje zijn. Je kaaklijn begint onder je oor. Je kunt je kaaklijn opmeten door vanaf dat punt tot aan je kin te meten. dit getal vermenigvuldig je met twee en dan heb je de volledige maat van je kaaklijn.

De lengte van je gezicht

De lengte van je gezicht meet je eenvoudig op door de afstand van het begin van je haarlijn tot aan je kin, over je neus, op te meten.

de breedte van je voorhoofd

Leg de maat precies tussen je haarlijn en je wenkbrouwen. Met van de ene kant tot de andere kant en je weet de breedte van je voorhoofd.

kapsel MAN MAN

Vergelijk

vergelijk de maten met elkaar en kijk welke groter en kleiner zijn. Op basis hier van kun je erachter komen wat de vorm van je gezicht is. We hebben de mogelijke gezichtvormen voor je op een rijtje gezet en geven je hierbij het best passende kapsel.

1. Ovaal

De lengte van je gezicht is groter dan de afstand tussen beide jukbeenderen en de breedte van je voorhoofd is groter dan de lengte van je kaaklijn. Daarnaast heb je eerder een ronde dan een scherpe kaaklijn. Met een ovaal gezicht, heb je het winnende lot uit de loterij getrokken. Je kunt hier namelijk alle kanten mee op. Bij een ovaal gezicht kun je het beste wel oppassen dat er geen haar in je gezicht hangt omdat dit de rondheid van je gezicht accentueert.

ovaal

Oblong

Een oblong gezicht is vergelijkbaar met een ovaal gezicht. De lengte van je gezicht wordt het meest geaccentueerd en de andere maten zijn ongeveer even groot. Deze vorm werkt goed met veel verschillende haarstijlen. Pas wel op dat je de lengte van je gezicht niet te veel accentueert om het geheel gebalanceerd te houden. Vermijdt een lange baard om je gezicht nog langer te laten ogen. Bij deze vorm werken korte haarstijlen met een minimaal lengteverschil het beste.

Oblong gezicht haar

 

Vierkant

Bij een vierkant gezicht zijn alle maten in verhouding met elkaar. Vaak wordt een vierkant gezicht getypeerd door een scherpe kaaklijn. Je hebt een gezichtsvorm waar veel mannen van dromen, wees er dus trots op. Bij het kiezen van het juiste kapsel voor een vierkant gezicht is het belangrijk dat je je mannelijke gelaatstrekken accentueert. Je kunt je kapsel het beste kort houden. Wil je een zachtere look? Bewaar dan lengte aan de bovenkant.

vierkant gezicht kapsel MAN MAN

Hartvormig

De naam zegt het eigenlijk al. Een hartvormig gezicht heeft de vorm van een hart. Dat betekent dat de breedte van je voorhoofd het grootste is. Je jukbeenderen kleiner zijn en je een puntige kin hebt. Het is bij deze vorm belangrijk dat je een kapsel kiest dat de kin optisch breder maakt om een evenwicht te bereiken. Langere kapsels werken het beste bij een hartvormig gezicht. Het kan helpen om een baard te laten staan omdat je hiermee meer volume creƫert.

Hart vormig gezicht

 

Diamantvormig

Een diamantvormig gezicht wordt getypeerd door een relatief smal voorhoofd in verhouding tot de jukbeenderen. Ook de kaaklijn is prominent en de kin is relatief puntig. Bij een diamantvormig gezicht werk een messy kapsel het beste. Probeer korte zijkanten te voorkomen en probeer ook eens een iets langer kapsel.

diamantvormig gezicht kapsel MAN MAN

Rond

Bij een rond gezicht zit er weinig variatie in de maten. De breedte van je gezicht is ongeveer hetzelfde als de lengte van je gezicht. Je hebt een ronde kaak en kin. Bij een rond gezicht werk een kapsel dat contrast inbrengt. Een pompadour of een side cut werkt het beste bij een rond gezicht.

Rondvormig

Driehoekig

Je jukbeenderen zijn een stuk groter dan je voorhoofd en je kaaklijn is breder dan je jukbeenderen. Een kapsel met veel volume zal je gezicht evenwicht geven. Zorg dat de zijkanten niet te kort zijn, want dit accentueert je smalle voorhoofd.

driehoekig kapsel MAN MAN

Bij het vinden van het juiste kapsel bij de vorm van jouw gezicht is het belangrijk dat je jouw eigen gezicht goed analyseert en opmeet. Het is vooral belangrijk dat jouw kapsel je zelfvertrouwen geeft en regels zijn er om gebroken te worden. Hou je deze tips in je achterhoofd, dan ben je verzekerd van het juiste kapsel. Heb je last van een terugtrekkende haarlijn? Dit zijn de beste kapsel voor mannen met inhammen.