De huispanda

Afgeleid van het fenomeen pandapunten, is dit de huisgenoot van wie je in ieder geval geen vrouwelijke logés hoeft te verwachten. Voor elke seksloze maand (voor studenten geldt een week) krijgt deze een pandapunt. De verzameling bij deze huisgenoot is groter dan die van jouw Pokémonkaarten van vroeger.

Het feestbeest

Je houdt ervan en je haat hem. Elke speciaalbier maandag, thema-avond dinsdag en vrijwel elke resterende dag van de week is deze in de kroeg te vinden. Samen met andere vrienden of zelfs alleen.. het maakt hem niet uit. Hoe gezellig het ook kan zijn, die dagelijkse kater op werk is genoeg reden om hier soms wat afstand van te nemen.

Type huisgenoten MAN MAN

De Masterchef

Waar jij en je vrienden snel een pasta pesto of wraps op tafel willen zetten, maakt deze huisgenoot van elk avondmaal een ware Masterchef auditie. Kan heel fijn zijn, maar soms is een simpele maaltijd het enige waar jij naar verlangt op een brakke zondag.

De ‘échte’ Nederlander

Wij Nederlanders staan nog al bekend om hun gierigheid. Echter valt dit in veel gevallen vaak best mee. Toch is er altijd die ene huisgenoot die elke uitgave precies bijhoudt en aan het einde van de week met een betaalverzoekje van 8,66 euro aan kan komen zetten. Alsjeblieft… stop ermee.

Type huisgenoten MAN MAN

De slons

Een wekelijks schoonmaakrooster klinkt in de praktijk erg handig. Echter is er altijd wel die huisgenoot die hier niks om geeft. Hij verwart schoonmaakmiddel waarschijnlijk nog voor WC-eend en zonder vaatwasser kan je schone vaat bij hem ook wel vergeten. Vooral de etensresten die er een week liggen zijn enorm smerig.

Het menselijk huisdier

Deze ‘huisgenoot’ woont vaak nog thuis, maar is zo vaak bij jullie te vinden dat die praktisch onderdeel is geworden van het interieur. Zelfs wanneer er niemand thuis is, kan je hem bij terugkomst tegenkomen op de bank nadat hij even op het huis heeft gepast. Het ontbreekt dankzij hem in ieder geval niet aan gezelligheid.

Type huisgenoten MAN MAN

De Casanova

In tegenstelling tot de huispanda is er ook altijd wel die huisgenoot die van vrouwen versieren een sport heeft gemaakt. Voor elk pandapunt dat jullie huispanda bij elkaar heeft geschraapt, heeft hij wél een vrouw meegenomen. Heel fijn wanneer jij in de kamer naast hem rustig wilt slapen…

De kleffe jongen

De Casanova neemt verschillende meiden mee naar huis, iets wat de kleffe jongen zeker niet doet. Hij heeft al lange tijd een vriendin en is het liefst zo vaak mogelijk met haar. Wanneer jij thuiskomt kan je dan ook wel verwachten dat zij samenzijn. Je kan eigenlijk wel een extra huisgenoot rekenen als je zo’n huisgenoot hebt. Onder de duim? Dat laten we maar in het midden.

Of je nu van hun persoonlijke eigenschappen houdt of ze haat. 100% tevreden met het gedrag van elkaar is in de praktijk vrij onwerkelijk. Aan het einde van de rit is deze tijd met elkaar er een waarin je een hechte vriendschap ontwikkeld en elkaars voor- en nadelen leert te accepteren.