Tips waarmee je alcohol kan drinken en kan blijven sporten

Hoe combineren we ons sportgedrag en alcohol? Neem de volgende punten mee als leidraad en zorg ervoor dat de energie die je in het sporten steekt niet voor niks is.

 

1. Drink verantwoordelijk

Bekend advies. In je tienerjaren kreeg je dit te horen, iedere keer dat je op de fiets richting de discotheek ging en ook na iedere drank-reclame zijn dit bekende woorden. En met verantwoordelijk bedoelen we gematigd. Echter is dit voor velen moeilijker dan dat het lijkt. Daarnaast is het belangrijk te eten voor het drinken. Zorg ervoor dat je een goede bodem hebt en eet desnoods een proteïne reep op weg naar de kroeg. Waarom is dit belangrijk? Het lichaam breekt gemakkelijker alcohol af wanneer je vooraf gegeten hebt. Tot slot dienen we voldoende water te drinken. Drink water voordat je gaat drinken, pak tijdens het drinken af en toe een glas water en drink nadien wat water. Hierdoor blijft je lichaam gehydrateerd en wordt je de volgende dag niet uitgedroogd en met een massive kater wakker.

2. Drink geen bier

Wij houden ook van bier. Er is alleen één groot, calorie-rijk probleem. Binnen twee uurtjes drinken heb je al meer dan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. In het gemiddelde biertje zitten namelijk grofweg 150 calorieën. Enkele biertjes is niet zo’n probleem, maar we kennen allemaal die avonden waar we ons onsterfelijk voelen en een half krat wegdrinken.

drinking beer man man

3. Matig de rode wijn

Nog steeds rijk aan calorieën, maar zeker een betere keuze dan bier. En daarbij ook een heerlijke drank bij het eten. Onderzoeken wijzen zelfs uit dat een dagelijks glas rode wijn goed voor je is.

4. Ga je voor alcohol? Neem dan sterke drank

Wil je maximaal resultaat in de sportschool, relatief gezond leven en toch drinken? Ga dan voor sterke drank. Niet gemixt, maar puur. Lekker mannelijk. Het gemiddelde shot sterke drank ligt op ongeveer 100 calorieën. Daarnaast geeft het drinken van sterke drank je niet het opgeblazen gevoel dat je krijgt wanneer je bier drinkt en neem je veelal naast je glas whiskey of rum een glas water. Je blijft dus ook nog eens gehydrateerd.

drinken sporten combineren man man

Wil jij ‘verantwoord drinken’? Check dan de beste caloriearme dranken.