Wat is baardolie?

Baardolie is een olie die je baard aan een mooie glans helpt, voor een optimale baardgroei zorgt en je baardharen zachter en mooier maakt. Mannen met een baard hebben vaak last van een steeds droger wordende huid. Baardolie hydrateert de huid en voorkomt daarmee huidirritatie door de vochtbalans optimaal te houden. Op het moment dat je het dagelijks gebruikt kan het ook roos voorkomen. Dit zijn de schilfers die in je baardhaar kunnen ontstaan en komt de baardverzorging niet ten goede.

Daarnaast is het erg gezond voor je huid. Het bestaat uit een mix tussen essentiële oliën en carrier oliën. Daarom komen er slechts natuurlijke ingrediënten in voor en heeft dit een positief effect op de gezondheid van de huid. Een ander groot voordeel van baardolie is dat je baard een goede geur krijgt. Daarom moet je bij het aanschaffen van dit product ook goed opletten welke geur het voortbrengt want daar heb je veel variatie in.

baardolie
Foto via Instagram Erik Forsgren

Wanneer gebruik je het?

Hoe je baardolie precies moet gebruiken hangt af van welk doel je wil bereiken. Als je het bijvoorbeeld ’s ochtends gebruikt beschermt het je voor alles wat de baard te verduren krijgt tijdens de dag. Op het moment dat je ervoor kiest om het ’s avonds te gebruiken zal je huid beter herstellen en wordt de baardolie beter opgenomen. Als je last hebt van een hele droge baard kan je ervoor kiezen om het zowel ’s avonds als ’s ochtends te gebruiken.

Hoe gebruik je baardolie?

Het gebruik is vrij eenvoudig maar je moet wel weten wat je precies moet doen. Doe een paar druppels op je hand en wrijf het in je baard. Belangrijk hierbij is dat dat de olie ook op de huid onder de baard terechtkomt. Als je dit doet zal je maximaal profiteren van de baardolie.