Foto via: Men’s Fitness

Onze tips

Natuurlijk is er voor elke discipline een eigen benadering wat betreft voeding. Dit komt natuurlijk omdat de doelen verschillend zijn. Het kan dus zo zijn dat onze tips in strijd zijn met wat jij doet of wat je te horen hebt gekregen. Maar dit is geen probleem. Iedereen is anders en je moet de manier vinden die het beste bij je past. Hieronder een aantal tips.

The essentials

Zorg ervoor dat je genoeg en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Elke maaltijd moet genoeg koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten. Zo heb je genoeg energie voor om je volledig te kunnen geven tijdens het sporten. Je wilt namelijk voorkomen dat je te weinig energie hebt voor je stevige workout.

Koolhydraten voor resultaten

Zorg ervoor dat je koolhydraten inneemt voordat je gaat sporten. Op deze manier raakt je glycogeenvooraad minder snel op. Deze simpele tip zorgt ervoor dat je langer en zwaarder kan sporten. Als je ooit uitgeput bent geweest tijdens een workout, is dit de manier om het voortaan aan te pakken. De volgende voedingsmiddelen bevatten goede koolhydraten: groenten, fruit (appels en bananen), noten (amandelen, walnoten), zaden (chia, pompoenpitten) en volle korrels (bruine rijst, haver).

Met een lege tank kom je niet ver

Herstel is de sleutel tot succes

Dit heb je vast vaker gehoord. Een goed herstel is de sleutel tot het bereiken van je doelen op de lange termijn. Make sure dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt na het sporten zodat je herstel bevorderd worddt. Doe dit bijvoorbeeld met een proteïne shake, rood vlees, vis of eieren.

Meng je voedsel

Voeg pindakaas of avocado toe aan je shakes. Dit is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens nuttig. Het zorgt er namelijk voor dat je de benodigde vetten binnenkrijgt. Vetten dienen als belangrijke brandstof bij workouts gericht op het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

eten voor en na sporten MAN MAN

Foto via: Amazing Grass

Blijf consistent

Vergeet termen als ‘dieet’ of  ‘gezonde voeding’. Zorg ervoor dat het een gewoonte wordt! Je zal namelijk een lifestyle change moeten maken, tenminste als je wilt slagen! Een aanpassing in voeding kan uiterst effectief zijn als je doorzet.  Op deze manier is het makkelijker vol te houden en zal je succes ervaren.

De juiste mindset

Je ziet tegenwoordig steeds meer afgetrainde mensen waarbij je zal denken: Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Geloof ons… Ze zijn niet in bezit van een wonderpil of een geheim dieet. Alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken, zijn de juiste beginselen en vooral de wilskracht om het vol te houden!