Het hoge prijskaartje van de Tesla Model 3

Het feit dat Tesla de 35.000 dollar niet gaat halen heeft te maken met de zogeheten Long Range batterijoptie met vierwielaandrijving. Hierdoor wordt er een bereik van maximaal 544 kilometer behaald, wat zorgt voor een prijsstijging naar 58.800 euro. Daarbij is de Performance versie pas te verkrijgen vanaf een prijs van 69.700 euro. Deze versie is daarentegen wel de snelste auto in zijn klasse. In 3.5 seconden bereikt het model een snelheid van 0-100 km/u met een topsnelheid van 250 km/u met een Long Range batterij voor 530 kilomter WLTP-bereik.

Tesla Model 3 prijs MAN MAN

De specificaties van Model 3

De Long Range wordt geleverd met Autopilot-hardware met Enchanced optie, wat ook zo’n 5.300 euro moet kosten. Hiervoor krijg je echter wel diverse specificaties voor terug. Namelijk het aanpassen van de snelheid aan de verkeersomstandigheden, binnen een rijstrook blijven, summon, dodehoek detectie en zelf parkeren. Veiligheid staat dan ook centraal in het ontwerp van Model 3.

De Tesla Model 3 is standaard in Solid Black uitgevoerd met vijf aanvullende kleurenopties. In Europa wordt de Tesla Model bovendien geleverd met ingebouwde CCS-oplaadpoort. De klanten die een Model 3 gaan rijden kunnen tegen betalen ook nog toegang krijgen tot Tesla’s wereldwijde Supercharger-netwerk.

Tesla Model 3 prijs MAN MAN

Tesla weet echter met dit model van een startbedrag van 58.800 euro niet onder de grens van de 50.000 euro te blijven. Dit betekent voor Tesla-rijders dat zij 4% bijtelling moeten betalen over de eerste €50.000 en de overige €8.800 een maar liefst 22% bijtelling kent. Of dit in goed wordt ontvangen daar valt nog over te twisten. Onlangs wist Audi ons echter te verrassen met wellicht een waardige concurrent van Tesla, met de Audi e-tron GT.