Ondernemen is Pieter Schoen met de paplepel ingegoten. Hij komt uit een echte ondernemersfamilie. Zelf handelde hij vroeger onder meer in aanstekers, waterbedden en horloges en startte hij tijdens zijn studententijd – samen met studievriend en compagnon Harald Swinkels – zijn eerste bedrijf op. Hij is misschien wel de meest ervaren investeerder in het panel van Dragons’ Den, en dat werpt z’n vruchten af.

Tijdens zijn studententijd beginnen de zaken al serieuze vormen aan te nemen. Hij is pas 25 jaar wanneer hij een bod van €40 miljoen krijgt op het bedrijf dat hij had opgericht. Het bod werd afgewezen, maar dat bleek achteraf niet zo’n slimme zet. Anderhalf jaar later was het over en uit met de pret en gingen ze met hun bedrijf het faillissement in.

 

Het vermogen van Pieter Schoen

Maar hij laat zich niet zomaar uit het veld slaan. “Harald en ik hebben een weekend snoeihard gejankt, maar we hadden zo veel lol in het ondernemen dat we binnen no time een nieuw bedrijf hebben opgericht.” Het bedrijf waar hij op doelt is de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), een energiemaatschappij die de manier waarop Nederlandse consumenten tegenover energie staan heeft veranderd. Dat bedrijf ging het ondernemers-duo beter af en begin 2018 werd het voor zo’n €200 miljoen verkocht aan de Nuts Groep, de 4e speler op de Energiemarkt – na Essent, Nuon en Eneco.

Dragons' Den vermogen

Op het heden heeft Pieter Schoen een belang in maar liefst 42 ondernemingen en is hij ook de vastgoedmarkt aan het verkennen, al vindt hij dat eigen maar niks. Al deze indrukwekkende cijfers en feiten komen waarschijnlijk dankzij zijn uiterst positieve denkwijze: “Je moet jezelf nooit te serieus nemen, altijd alles met een glimlach doen.”

De Quote 500 vertelt hoe rijk hij is

Naar verluidt bezit hij 160 miljoen euro waarmee hij de 282e plek in de Quote 500 vertegenwoordigt. Schoen hoeft zich tijdens de opnames van Dragons’ Den in ieder geval niet in te houden wanneer hij een interessant concept voorbij ziet komen.

Ook het vermogen van Won Yip is er één om je vingers bij af te likken.