De man is te zien in de Nederlandse Dragon’s Den

Dragons’ Den vindt zijn oorsprong in Japan. Het is het inmiddels een wereldwijd bekend tv-programma waarin ondernemers hun idee kunnen pitchen, om vervolgens de geld-overladen panelleden over te halen om in hun start-up onderneming te investeren. De meest bekende varianten op het format zijn de Britse en de Amerikaanse. In de Nederlands variant maakt Won Yip deel van de investeerders en daar beland je niet zomaar.

Hoe rijk is horecaondernemer Won Yip?

Met lekker eten kun je nog steeds goed geld binnen harken, dat kunnen we wel concluderen aan de hand van het vermogen van Won Yip. De horecaondernemer bezat in 2017 in ieder geval nog zo’n 11 miljoen euro. Wat daar exact van over is gebleven anno 2020 is niet geheel in kaart gebracht, maar vermoedelijk heeft hij nog een aardig zakcentje over, gezien zijn deelname aan het programma Dragons’ Den. Hij trommelde een fortuin op met zijn meerdere horecaondernemingen in Amsterdam. Waarmee hij ook zijn Pontsteiger-penthouse aan het IJ wist te financieren.

Lang niet verkeerd. Yip kocht toen zijn eerste café op de Dam, terwijl hij nog nooit één stap in onze schilderachtige hoofdstad had gezet. Op dat moment had hij ook al een goedlopend café in Goes: Pubbles. ‘Mr. Damsquare’ heeft verstand van zaken.

 

“Wij komen er wel doorheen”

Net als heel horeca-Nederland kreeg Won Yip een rake klap in het gezicht te verduren. Ook hij moest midden maart al zijn 7 filialen op slot en grendel zetten. ‘Om half zes aankondigen dat een half uur later alles dicht moet zorgt voor een slagveld. Je kreeg het idee alsof ze met tanks bij de grens stonden,’ zei hij toentertijd tegen de Quote. Maar hij laat de moed niet in de schoenen zakken. “Wij komen er wel doorheen.”

De Tilburg geboren ondernemer heeft met die optimistische instelling een heus imperium opgebouwd. Naast zijn ondernemingen op de Dam is hij ook mede-eigenaar is van restaurant Sushisamba, met vestigingen in onder andere Amsterdam, Londen en Las Vegas. In de afgelopen jaren heeft hij dus lekker lopen cashen, waardoor hij het nog wel een tijdje kan uithouden in deze onzekere tijden en hoeft hij tot dusver geen personeel te ontslaan.