Het panel uit Dragons’ Den

Pieter Schoen, Shawn Harris, Nikkie Plessen, Won Yip en Michel Perridon hebben een gezamelijke grote liefde: geld, het liefst zoveel mogelijk. Vergeleken met hen lijken de Nederlandse sterren maar armoedzaaiers. Hoog tijd voor een nadere kennismaking van de investeerders in Dragons’ Den Nederland.

Pieter Schoen

Pieter Schoen is wellicht de meest succesvolle Dragon van het hele team. Hij houdt zich vooral bezig met het investeren in talloze bedrijven en dat levert hem zeker geen windeieren op. Momenteel bezet hij plek 282 in de Quote 500 en bezit hij 160 miljoen euro.

 

Shawn Harris

Shawn Harris is nou niet echt een naam waarbij je gelijk weet over wie we het hebben. De Amerikaanse kwam met een beperkt vermogen naar Nederland, is hier blijven hangen en ontdekte dat het land van de onbegrensde mogelijkheden toch echt in Europa ligt. Inmiddels heeft ze haar bedrijf verkocht en steunt zij jonge, veelbelovende ondernemers in hun zoektocht naar (zakelijk) succes. Dat kan ze ook in Dragons Den makkelijk doen met een geschat persoonlijk vermogen van zo’n 63 miljoen euro.

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen ken je wellicht nog uit GTST of als VJ bij TMF. Inmiddels is de voormalige actrice volwassen geworden en timmert ze hard aan de weg met haar kledingmerk. Dat doet ze niet onverdienstelijk. Haar vermogen wordt inmiddels geschat op zo’n 24 miljoen euro.

 

Won Yip

Met lekker eten kun je nog steeds lekker verdienen, dat blijkt in ieder wel uit het vermogen van Won Yip. De horecaman bezat in 2017 in ieder geval nog zo’n 11 miljoen euro. Wat daar exact van over is gebleven in 2020 is niet geheel bekend, maar vermoedelijk heeft hij nog een aardig vermogen gezien zijn deelname aan het programma.

Michel Perridon

Zijn naam zal je misschien niets zeggen, maar de kans dat je dagelijks iets vastpakt wat door zijn voormalige onderneming is gemaakt, is groot. Hij is de man die in 1983 het bedrijf Trust begon en groot heeft gemaakt. Dat was een slimme zet, maar hij pakte het in 2018 nog slimmer aan door het te verkopen en er tientallen miljoenen mee te verdienen. Sindsdien is geld spenderen zijn grootste hobby. Dat doet hij niet onverdienstelijk. Inmiddels wordt zijn vermogen geschat op zo’n 375 miljoen euro.