Het salaris van Jeroen Pauw

De bescheiden ogende journalist is zoals wel vaker ook bescheiden over wat hij verdient, laat staan dat hij zich uit zou laten over zijn vermogen. Nu hoeven we niet echt lang door te vragen, een blik op jaarcijfers van de BV’s waar de man aan is verbonden leert ons genoeg. Zo is hij niet in loondienst bij de VARA, maar verhuurt hij zich aan de rode omroep via de BV TVBV. Op die manier kan die BV jaarlijk 197.000 euro excl. btw factureren. Je raadt het al, Jeroen Pauw is daar aandeelhouder van. Hij bezit 25% van de aandelen. De overige 75% is in handen van Endemol, ook geen onbekende naam in het Nederlandse medialandschap.

Pief Paf Pauw BV: het eigen vermogen

Met zijn inkomen uit die ene BV gaat hij het natuurlijk niet redden. Dat hoeft ook niet, zijn andere BV doet het minstens net zo goed. We hebben het dan over Pief Paf Pauw BV, de onderneming die volledig in het bezit is van mijnheer Pauw. De holding is opgericht in 2000 en als we de laatste jaarcijfers mogen geloven is er sprake van een eigen vermogen van zo’n drie miljoen euro. Neem daarbij de gegevens van TVBV B.V. Daar staat namelijk een bedrag van zeven miljoen vermeld als banksaldo. Omgerekend heeft Jeroen Pauw dus minimaal een eigen vermogen van 4.75 miljoen euro.

Onroerend goed

Met een bedrag van 4.75 miljoen zou je denken dat hij een leuk vermogen heeft opgebouwd waar hij na zijn pensionering van kan genieten. Klopt, alleen gaat hij dat wellicht niet in Nederland doen. De presentator heeft namelijk ook nog wat onroerend goed in het buitenland. In Curaçao bijvoorbeeld, maar ook wat dichterbij huis in Spanje. Ook in Nederland bezit hij twee appartementen. Naar verluidt hebben beide appartementen een overwaarde van minstens 500.000 euro en dus komt het eigen vermogen van Jeroen Pauw al snel in de buurt van 6 miljoen euro.