Hoe werkt Tinder?

Tinder is waarschijnlijk de bekendste online dating app die er is. Tinder werkt op een hele simpele manier en je kan het bijna niet fout doen. Het concept bestaat uit het beruchte swipen. Je swipet naar rechts als je degene aantrekkelijk vindt en als je haar niet jouw type vindt, dan swipe je naar links. Zo simpel maar zo verslavend.

Je kan ook vaak de biografie met wat extra informatie vinden als je op de foto klikt. Een eerste indruk is dus heel belangrijk bij Tinder, en laten wij nou net de ultieme Tinder tips hebben voor jou.

Hoe werkt Tinder?

Tips voor het gebruik van de online dating app

Wat is je doel op Tinder? Dat is een cruciale vraag die je voor jezelf moet beantwoorden voordat je als een malle gaat swipen. Ben je op zoek naar de vrouw die je aan je moeder gaat voorstellen of zoek je een vrouw waar jij leuk mee kan daten maar no strings attached? Hierdoor kan je doelgericht te werk gaan, jouw slag slagen en uiteindelijk door de kamer schreeuwen: “veni, vidi, vici”.

1. Zorg voor een goed Tinder-profiel

Het eerste wat je op Tinder ziet is jouw foto. Niet jouw fantastische verhaaltje over hoe geweldig je bent, daar komen we later. De Tinder profielfoto is het fundament van slagen op Tinder. Een duidelijke en goede kwaliteit foto haalt meteen de twijfel over een mogelijke catfish weg en zorgt ervoor dat ze goed kan oordelen wat ze nou van je vindt. Als je een foto kiest, denk eraan dat je alleen op de foto staat. Je wilt niet dat ze moet twijfelen tussen al jouw vrienden wie jij nou bent. En belangrijke bonuspunten: wegkijken en je trouwe viervoeter gebruiken. De meeste vrouwen worden hier helemaal wild van. Hier zijn nog enkele profielfoto tips om je helemaal voor te bereiden voor het Tinder-leven.

online dating tips

Van alle Tinder-tips staat het profiel wel vrij hoog, want je komt anders de eerste vleeskeuring niet eens door. Sorry maar waar. Ondanks dat jij de bio van vrouwen niet leest, betekent het niet dat zij dat niet doen. Want dat doen de meeste vrouwen wel. Maak er iets creatiefs en humoristisch van en laat blijken dat zij jou wel naar rechts móet swipen. Je wilt niet de zoveelste gast zijn die zegt dat hij van sporten, reizen en eten houdt. Kom op mannen, iedereen vindt dat leuk. Laat de #fit achterwegen en verpak jouw bio in een leuk en origineel verhaal over waarom jij zo graag uitgebreid kookt.

2. Tinder tips voor openingszinnen

Hoe willen vrouwen aangesproken worden? Dat is de hamvraag waar elke Tinderaar mee worstelt. Interesse tonen is een belangrijk aspect. Arrogantie en pervers overkomen zijn de grootste valkuilen. Vermijd deze slechte openingszinnen ten aller tijden, anders dan kunnen we het net zo goed nu al opgeven. Een persoonlijke touch geven aan een bericht doet wonderen en kan er heel snel een goede openingszin van maken. Iets persoonlijks maakt het ook uniek, waardoor ze hierop dieper in kan ingaan.

tinder tips voor mannen

3. Open vragen stellen

Als je een open vraag stelt, zorgt dit ervoor dat zij jou iets kan vertellen wat ze anders nooit zou doen. Ideaal, want zo kan jij hier het gesprek op voortborduren én is het een gesprek dat ze met geen enkel andere man heeft gehad. Je hebt het ook over haar en niet alleen maar over jezelf. “Wat doe je voor werk” is absoluut niet wat we hier bedoelen. Maar je moet meer denken aan: “Wat is het verste land waar je ooit bent geweest?”. Het is belangrijk om te bedenken of de vraag in het gesprek past. Het moet een leuke opening zijn en geen standaard irritante vraag waar niemand iets aan heeft.

4. Haastige spoed is zelden goed

Nog even geduld want de Tinder-tips zijn nog niet voorbij. Want na de voorgaande drie tips heb je dan een Tinder-match en je bent aan het praten. Maar hoe werkt Tinder nu? Laat je niet verleiden door alles overhaast te gaan doen. Zou jij op de eerste date tegen een meisje zeggen dat ze de allermooiste is van de wereld, dat je drie kinderen met haar wilt en praktisch op je knieën gaat zitten voor een vervolg date? Nee precies, doe dat op Tinder dan ook niet. Het lijkt allemaal wat makkelijker en minder erg omdat je achter je telefoon zit, maar het zal je niet helpen om uiteindelijk deze mooie dame te ontmoeten. Kwaliteit kost tijd, en dat is precies hoe je vrouwen moet behandelen.

online daten

5. Real life afspreken

Na vele appjes over en weer is het dan eindelijk tijd om elkaar in het echt te zien. Het is niet meer: “Hoe werkt Tinder?”, maar “Hoe werkt real life?”. Het is belangrijk dat je niet terugvalt op de “Jij hebt een opening, en ik heb zin” tactieken maar goede vragen stelt op jullie eerste date. Het is jullie eerste echte date, dus het is van belang dat je daar ook naar handelt. Laat de verhalen over jouw ex lekker thuis en zorg ervoor dat je op tijd bent. Als je praat over app is het iets makkelijker om even niet te reageren en je kan alles teruglezen. Mannen, in het echt niet. Vergeet dit niet en luister naar haar. Ben je nog een beetje onzeker over jullie ontmoeting? Check dan even de dingen die je niet op een eerste date doet.

Allemaal super spannend en wellicht is dit de nieuwe liefde van je leven. Je hebt Tinder overleefd, en je hebt de eerste date gehad met de vrouw van je dromen. Maar als die eerste date dan eindelijk is geweest, hoelang moet je wachten met appen of bellen na een eerste date?