Wat moet je niet doen op een eerste date?

De eerste date is altijd spannend. Wat kan je wel zeggen en wat kan niet zeggen? Wij zeggen altijd maar: “jezelf zijn is het belangrijkst.” Dat neemt niet weg dat er wel een aantal dingen zijn die je gewoon niet hoort te doen als je op date bent. Sommige mensen zijn goed in de eerste date en andere wat minder. Deze tien tips kunnen jullie allemaal helpen om die eerste date een geslaagde date te maken.

 

1. Slecht luisteren

Vrouwen haten het als je niet naar ze luistert. Als je een eerste date hebt, is het daarom ook totaal niet slim om je gehoorapparaten uit te zetten. Zij zal jou zien als iemand die ongeïnteresseerd is, wat een tweede date in gevaar kan brengen.

2. Vertellen over je ex op de eerste date

Zij kan letterlijk niks met deze informatie. Jouw date zit niet te wachten op de verhalen over de vrouw waar jij smoorverliefd op was en hoe leuk jullie het samen hadden. Niet doen. Als je nog niet over je ex heen bent, is het slim om nog even het daten uit te stellen. Het is anders niet eerlijk tegenover je date, maar ook niet tegenover jezelf.

3. Gedragen als een kind

Hopelijk is dit overbodige informatie, maar we willen het toch nog even benadrukken. Als je boert en met je handen eet terwijl je met je vrienden eet, dan is het lachen, gieren, brullen geblazen. We kunnen je vertellen dat dit ‘doei, tot nooit meer, goorlap’ wordt op een eerste date. Stel je op als een volwassen vent en gedraag je er ook naar. Tafelmanieren, gezellig opstellen en lief zijn als een echte gentleman moeten vaste kwaliteiten worden.

vrouwen vinden dit niet leuk

4. Op de eerste date aankomen in je joggingbroek

Er verzorgd en goed gekleed uitzien is belangrijk voor de eerste indruk die zij van jou gaat hebben. De weekendbaard afscheren, een goede date outfit aan en jezelf verzorgen voor de eerste date is cruciaal. Je hoeft echt niet een driedelig pak aan te trekken, want dat is too much. Maar ze moet ook niet de geur van de voetbalkleedkamer ruiken als je aankomt.

5. Te laat komen

Het is een veel voorkomende kwaal, maar je wilt een vrouw écht niet laten wachten. Het is ten eerste asociaal, en ten tweede moet je maar afvragen of ze er dan nog wel is. Begin op tijd met je voorbereidingen en neem wat extra tijd om eventuele opstoppingen in te dekken.

6. Op je telefoon zitten tijdens de eerste date

“Vroeger was alles beter.” In dit geval is dat misschien ook wel zo. Deze tip is niet alleen voor je datingleven, maar een algemene tip voor als je je in gezelschap bevindt. Op je telefoon zitten met gezelschap om je heen is erg asociaal. Als je de hele dag bij je familie zit en opa en oma zijn druk in discussie over welke geraniums ze willen halen, dan kunnen we ons voorstellen dat je op je telefoon gaat zitten. Als je op date bent, ben je maar met z’n tweeën en dan gebeurt dit niet. Moet je toch écht even een belangrijk berichtje checken? Doe dit op de wc of als zij naar de wc gaat.

7. Handtastelijk worden

Het kan misschien na een paar biertjes en paar uur goed kletsen voelen alsof je elkaar al langer kent, maar dit is niet het geval. Onthoud dit ook als jouw hand stiekem naar haar bovenbeen glijdt. Houd je handjes thuis en wees een gentleman. Handtastelijk worden op de eerste date is een no go-zone. 

fouten

8. Alles draait om jou

Alles draait dus niet om jou. Een date is bedoeld om elkaar te leren kennen. Probeer niet te veel aan het woord te zijn en niet te veel het gesprek over jezelf te laten gaan. Goede vragen voor de eerste date stellen is een perfecte methode om een gesprek op gang te brengen en haar ook aan het woord te laten.

9. Ongevraagd advies

Als zij iets vertelt waar jij denkt dat je het perfecte advies voor hebt, niet doen. Dit past in het straatje van: jullie kennen elkaar pas net. Ongevraagd advies op de eerste date kan erg verkeerd vallen, want je hebt geen idee wat het achterliggende verhaal is. Jullie kennen elkaar pas net. Goed luisteren en meedenken is goed, maar voor écht advies gaat ze wel naar haar vriendinnen toe.

10. Focussen op andere dingen

Tijdens een date zijn er zo veel prikkels om je heen. De gezelligheid en drukte van de bar is tegenwoordig minder een afleiding, maar er zijn nog genoeg andere dingen. Als er een andere mooie vrouw langs loopt, is het niet de bedoeling dat jouw ogen haar volgen. Ook al denk je dat je getraind bent in onopgemerkt kijken, het wordt opgemerkt. Niet oké, dus niet doen. Leg de focus op jouw date en heb een gezellige avond samen.