Contrast tussen voorgrond en achtergrond

Een goede profielfoto kan een wereld van verschil maken in het aantal vrouwen dat geïnteresseerd in je zal zijn. Vrouwen zien het liefst een groot contrast tussen jou en de achtergrond. Dit komt er in de praktijk op neer dat als je donkere haren hebt je voor een lichte achtergrond moet staan, en als je lichte haren hebt voor een donkere achtergrond moet poseren. Je kan met een fotobewerkingsprogramma de achtergrond aanpassen.

Zorg ook dat er niet te veel gekkigheid plaatsvindt op de achtergrond. Hou het simpel. Het kan alleen maar afleiden van waar het echt om draait. En dat ben jij natuurlijk. Ook moet je voorkomen dat er andere mensen op de foto staan. Het moet direct duidelijk zijn welke persoon jij in de foto bent. Kies dus geen foto met vrienden of familie. Ook mensen op de achtergrond van de foto is een afrader. Zorg er dus écht voor dat jij de enige persoon bent die op de foto staat.

De perfecte compositie voor de perfecte profielfoto

De compositie in een foto is erg belangrijk. Het blijkt dat vrouwen het liefst de bovenste 1/3 van het lichaam van een man op een foto zien. Dit komt er op neer dat je hoofd en je torso op de foto zouden moeten staan. Niet meer dan dat. Ook is het belangrijk dat je gezicht goed zichtbaar is. Draag dus geen zonnebril of iets dergelijks. Je kan nog steeds veel matches krijgen maar je krijgt er nog meer als je jouw goedkope zonnebril afzet.

Daarnaast vinden vrouwen het heel aantrekkelijk als je niet in de camera kijkt; en dus wegkijkt. Dit maakt je interessant. Ook denk je misschien dat je beter overkomt als je lachend op de foto staat maar dit blijkt allerminst waar te zijn. Je bent namelijk minder aantrekkelijk als je lacht. Een gefocuste blik is daarentegen veel aantrekkelijker.

Als je deze tips opvolgt zullen je matches op Tinder en op andere datingsites gegarandeerd stijgen.