Zorg dat je geen creep wordt tijdens het flirten

Probeer slechte openingen die je laten overkomen als een creep te vermijden. Wanneer je een opmerking wilt maken over wat ze aan het doen zijn, zeg dan ‘het lijkt alsof jullie het naar je zin hebben’ in plaats van ‘ik zie dat je al een half uur aan je shirt zit te friemelen, heb je het wel naar je zin?’ Je zegt namelijk letterlijk dat je al een half uur naar haar aan het kijken bent, wat een beetje creepy over kan komen. Niet bepaald de bedoeling als je écht een baas in flirten wilt worden.

Real life in plaats van on screen

Naast de Tinder gesprekken of andere dating apps waarbij je elkaar alleen via een schermpje ziet en spreekt, bestaan er ook nog daadwerkelijk echte dates in 3D. En een nadeel hiervan is dat je geen tien minuten hebt om na te denken over je openingszin of een antwoord op haar vraag. Deze moet ineen keer goed zijn. Je kunt niet op de backspace knop drukken en het over doen. Een voordeel van deze real life gesprekken is echter wel dat je laat zien ballen te hebben. Je durft op haar af te stappen en haar aan te spreken. En dat is al reden nummer 1 dat ze aan je waardeert.

Ga niet voor je tweede keus

Je staat aan de bar en aan de overkant staan twee vrouwen, waarvan een je aandacht trekt. Je besluit om op haar af te stappen en een praatje met haar te maken. Maar het gesprek komt niet echt op gang en je merkt dat ze meer aandacht voor haar vriendin heeft dan voor jou. Wat je dan zeker niet moet doen is gaan flirten met haar vriendin. Natuurlijk moet je wel gewoon aardig en open zijn tegen beide, maar flirten met beide is een no-go.

Foto via

Wees niet bang voor afwijzing

Wanneer je het gesprek al start met de angst om afgewezen te worden, dan straal je dit ook uit en zal dit dus ook gebeuren. Laat merken dat je haar leuk vindt en dat je een afwijzing niet zomaar accepteert. Natuurlijk moet dit ook weer niet te claimend overkomen. Begin je openingszin met een algemeen onderwerp, vermijdt onderwerpen als huwelijk, liefde of seks, want dan is de kans redelijk aanwezig dat er een afwijzing op je staat te wachten.

Lichaamstaal

Een goede eerste indruk creëer je door lichaamstaal. Daarom is het belangrijk om op jouw, maar ook zeker om op haar lichaamstaal te letten. Maakt ze geen oogcontact? Tikt ze met haar vinger op de bar? Dan is ze waarschijnlijk niet geïmponeerd door jouw openingszin en moet je óf harder je best doen, óf accepteren dat ze je niet ziet zitten.

Laat de beste versie van jezelf zien

Je mag best positief zijn, wanneer je over jezelf praat. Je ego laat je buiten de deur. Geef de beste versie van jezelf en zeg geen dingen die je ook niet op de voorpagina van een krant wilt zien. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, weet je zeker dat het beste van jezelf in je naar boven komt.

De eerste zin van een gesprek is de reden dat je gesprek een succes wordt of niet, hier hangt dus veel van af. Ben niet bang om op haar af te stappen, toon zelfverzekerdheid en interesse en laat je ego lekker achterwege. Dit zijn de eerste stappen van een goed gesprek, en dan helpt dit artikel je verder over hoe vrouwen aangesproken willen worden.