Hoelang moet je wachten met appen of bellen na een date?

Psychologen hebben verschillende testen gedaan om erachter te komen wat nou de ideale tijd is om haar weer te appen. Ze lieten één man daten met drie verschillende vrouwen. De resultaten? De twee vrouwen die hem meteen een berichtje stuurden na de date, bleek hij minder aantrekkelijk te vinden dan het meisje dat niets stuurde. En nu blijkt, dat het andersom ook zo werkt. Wees dus niet al te gretig na de eerste date. App haar niet voordat ze thuis is gekomen, anders kan het zijn dat de aantrekkingskracht onbewust vermindert.

Wat zegt je gevoel?

However, gevoelens zijn niet iets dat je door middel van de wetenschap zomaar kunt meten. Zo hebben vrouwen ook aangegeven dat – als je ze echt leuk vindt – ze vooral willen dat je dit laat blijken en dus niet te lang op je laat wachten. Dagenlang geen contact betekent ‘on to the next’ voor veel dames. Jammer, maar helaas. Ze willen niet het gevoel krijgen dat ze totaal niks voor je betekent of zelfs de date niet interessant vond. Wel vinden vrouwen het leuk als jij de eerste bent die een berichtje stuurt, hoewel ze steeds minder de verwachting hebben dat jij degene moét zijn die het gesprek initieert.

wanneer appen na een date

Wacht even met appen na de eerse date

Zolang jullie elkaar leuk vinden en een gezellige date hebben gehad, heb je eigenlijk niet zo veel te vrezen. Als je er voor zorgt dat je niet extreem snel of extreem laat na de date een berichtje stuurt, ben je over het algemeen wel safe. Wij raden aan om 1-2 dagen na de date weer contact met haar op te nemen, tenzij zij het eerder doet natuurlijk, dan is het belangrijk om haar niet zomaar te ghosten. Wees niet bang om opnieuw online te praten met elkaar. Wie weet wat voor moois er uit jullie gesprekken komt.