Wat is ghosten?

Allereerst: ghosten houdt in dat je plotseling voor een ander van de aardbodem verdwijnt. Het is het lafste wat je kunt doen in een prille relatie of datefase, dus misschien is het maar goed dat ze aan je voorbij is gegaan. Maar voorkomen is beter dan genezen. Dit zijn mogelijke redenen waarom ze je appjes niet beantwoordt, zodat jij in het vervolg hierop in kan spelen.

1. Ze is bang om het contact te beëindigen

Mensen die niet goed met conflicten om kunnen gaan, vrezen confrontatie. Ze verwachten vanaf het begin van de relatie drama en kritiek en willen een breakup vermijden. Vaak maken ze zichzelf wijs dat ze jouw gevoelens sparen door niet toe te geven dat ze de relatie niet langer willen voortzetten en zomaar te verdwijnen. Maar, laten we eerlijk zijn, het feit dat ze zonder een woord te zeggen vertrekt is veel pijnlijker.

2. Problemen met intimiteit

Een meisje met intimiteit problemen wordt bang wanneer je te dichtbij komt. Zodra er emoties in het spel komen, wordt ze afgeschrikt en weet ze niet meer wat te doen. Daarom ghost ze je. Misschien zuur in het begin, maar op lange termijn ben je beter af.

wat is ghosten

3. Ze schaamt zich

Je kent het vast wel: wanneer je iemand een tijd negeert (door werk of andere verplichtingen), wordt het steeds moeilijker om nog een berichtje te sturen. Misschien heb je al twee keer gevraagd hoe het met haar was, maar had ze geen tijd en nu schaamt ze zich om nog iets terug te sturen, omdat ze je pijn heeft gedaan. Het contact laten doodbloeden is op dat moment makkelijker voor haar, maar ook heel egoïstisch. Dat weet ze en daarom schaamt ze zich nog meer. 

4. Ze speelt spelletjes

Abort mission. Abort mission. Als het meisje waar je mee praat de datinggame écht als een spelletje ziet, kap het contact dan af. Het zal misschien lijken of ze je geghost heeft, maar stiekem is ze van plan nog even met je gevoelens te spelen en ineens terug te komen in je leven. Wanneer ze de ene keer enorm geïnteresseerd is, maar je de andere keer dagen op een reactie laat wachten (waarna ze dan weer heel geïnteresseerd lijkt te zijn) weet je dat je met vuur aan het spelen bent.

vrouw bespeelt man relatie

5. Ze stelt grenzen

Als jij haar elke vijf minuten enorm veel hartjes en kus-emoijs stuurt terwijl jullie nog maar kort aan het praten zijn, ben jij misschien wel degene die zich moet aanpassen. Ze voelt zich gevangen en overweldigd door jouw aanpak en wil het iets rustiger aan doen. Is ghosten de manier? Misschien niet, maar ze maakt zo wel een statement. Probeer haar iets meer ruimte te geven. Als het echt meant to be is, komt die relatie vanzelf.

Maar ligt het wel helemaal aan haar? Lees hier welke fouten mannen maken in een relatie, terwijl we dat vaak niet eens doorhebben.