Je eerste tattoo zetten

Je eerste tattoo laten zetten doe je uiteraard bij een tatoeëerder. Tijdens de zoektocht naar de beste tattoo shop zijn twee factoren erg belangrijk. Ten eerste is het handig om research te doen naar de shop die je voor ogen hebt. In welke berichten zijn ze getagd op Instagram en van wat soort tatoeages hebben ze zelf foto’s geplaatst? Past de stijl van tatoeëren bij de stijl van jouw tattoo? Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de shop een GGD-vergunning heeft. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat de tatoeëerder veilig te werk gaat en bijvoorbeeld niet de naald van iemand anders ook bij jouw sessie gebruikt. Alle shops mét vergunning vind je op de website van GGD.

 

Hoe oud moet je zijn voor een tattoo?

In principe mag je al vanaf je twaalfde een tatoeage zetten. Je mag van 12 tot 16 jaar nog geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen laten zetten. Ook moet je toestemming hebben van je ouders of voogd en moeten die tijdens de sessie aanwezig zijn. Ná je zestiende mag je helemaal zelf bepalen of je een tattoo laat zetten en waar je hem laat zetten.

Kies of teken zelf een ontwerp

Doe tattoo inspiratie op via Pinterest, Instagram en Google. Wil je een fineliner tattoo of wil je juist een grote tattoo met een dikke naald laten zetten? Het is altijd handig om voorbeelden mee te nemen, zodat je tattoo artist ongeveer weet welke stijl je leuk vindt. Je kan ook vragen of de tatoeëerder een ontwerp kan maken, zodat je zelf geen tattoo ontwerp hoeft te maken.

tattoos wat je moet weten

Populaire plekken om je tattoo te zetten

Nadat je een tatoeëerder hebt gevonden en je hebt bedacht wat je precies wilt laten zetten, moet je weten waar je de tattoo op je lichaam wilt hebben. Er zijn een aantal plekken erg populair. Zo zijn hand tattoos bij mannen erg populair. Op deze plekken is het wel aan te raden je tattoo zo te laten zetten dat je er altijd nog een sleeve van kan laten maken. Zo kun je later altijd nog schouder tattoos laten zetten om je sleeve compleet te maken.

Denk altijd goed na voordat je hem laat zetten

Over een tattoo die je niet goed ziet, zoals een kleine tattoo op je voet, hoef je niet zolang na te denken. Je kan hem altijd nog verbergen. Maar wanneer je een face tattoo, nek tattoo of hals tattoo wilt, is het echt belangrijk dat je er twee keer over nadenkt. Want wanneer je bent uitgekeken op de tattoo, of je hebt een tattoo met betekenis en wil juist niet meer herinnerd worden aan die betekenis, is het heel lastig om hem te bedekken. En je tattoo verwijderen of hem laten weglaseren kost heel veel geld én is geen pretje.

 

Nadat je hem hebt laten zetten

Wanneer je je tattoo eindelijk hebt en je megatrots bent op het resultaat, is het van cruciaal belang dat je de juiste tattoo verzorging in huis hebt. Zo is crème om de wond sneller te laten genezen een fijn product. Ook producten die ervoor zorgen dat je geen ontstoken tattoo krijgt zijn aan te raden om in huis te halen.