Tattoo verwijderen kan gelukkig

Een tatoeage laten zetten is meestal een goed overdachte keuze. Een tattoo heb je immers voor de rest van je leven – zou je denken. Daarom moet je dus bewust stil staan bij wat je laat zetten, waarom en waar. Op die drie punten kan het nog wel eens misgaan. Een tattoo die toch wel erg in het zicht is, kan wanneer jij een bepaalde baan krijgt plotseling een probleem zijn. Ook dronken tattoos die je in een opwelling hebt laten zetten of de naam van je partner-turned-ex kun jij vroeg of laat zat worden. In al deze situaties is het fijn om te weten dat er wel degelijk mogelijkheden zijn. Je tattoo verwijderen kan op deze manieren.

tattoo verwijderen

Een tattoo verwijderen met operatie

Eén mogelijkheid om je tattoo weg te halen is door middel van een operatie. Dit kan alleen bij kleine tattoos. Die worden dan weggesneden, waarna de wond wordt gehecht en daarna een paar weken moet herstellen. Dit is een snelle manier van behandelen.

Een tattoo weglaseren

Je kan er ook voor kiezen om je inktplaatje weg te laten laseren. In één of meerdere behandelingen word je, terwijl je plaatselijk verdoofd bent, onder handen genomen. Na afloop houd je soms een litteken over, terwijl er hiervan in andere gevallen geen sprake is. Bij het weg-laseren van je tatoeage zijn er verschillende soorten lasers waar je gebruik van kan maken.

tattoo verwijderen

Er zijn verschillende laserbehandelingen

Een nanoseconde laser komt het vaakst hoor, een picolaser minder. Er zitten best veel verschillen tussen beide lasers. Een nanoseconde laser heeft soms moeite met bepaalde kleuren (groen en blauw) verwijderen. Ook zijn er best veel behandelingen nodig voordat een tatoeage helemaal is verdwenen.

De picolaser heeft een dunnere laserpunt. Hierdoor is het laseren eerder klaar en is er minder kans op aantasting van de huid. Door deze pluspunten is het gebruik van de picolaser wel duurder dan de nanoseconde laser.

Tattoo inspiratie

Ben jij juist nog op zoek naar een mooie tattoo? Kijk dan voornamelijk naar voorbeelden van minimalistische exemplaren. Check ook voorbeelden voor op je hand.