Hoe moet je je tattoo verzorging na het zetten?

De prijs van een tattoo ligt vrij hoog, dus je wilt niet dat je hem verpest. Een gezette tattoo is als het ware een open wond. Behandel deze ook zo. Laat de bescherming zitten tot het moment dat de tatoeëerder zegt dat die eraf mag om vuil buiten de wond te houden. Vermijd contact met water en gebruik de zalf die je mee hebt gekregen volgens advies. Het is normaal dat een net gezette tattoo wat kan afgeven, dus houd hier rekening mee met kledingkeuzes. Directe je tattoo verzorging geeft geweldig resultaat.

tattoo verzorgen mooi houden MAN MAN

Tattoo verzorgen in de periode daarna

Onderschat de tijd die een tattoo nodig heeft om te helen niet. Slechte nazorg zorgt voor zeer aantoonbare mindere resultaten. Let erop wat je wel en niet moet doen. Probeer zoveel mogelijk uit de zon te blijven en, zoals we eerder zeiden, water te vermijden. Mocht je toch de zon in gaan, smeer de plek dan goed in met zalf en zonnebrand. Zwemmen wordt sterk afgeraden. Maar mocht de drang te groot zijn, vermijd dan in ieder geval plekken met veel infectiegevaar zoals een openbaar meer. Aangezien het een schaafwond is kunnen korstjes ontstaan. Probeer hier niet aan te zitten of aan te krabben.

Smeren is essentieel voor de goede genezing. Het middel waarmee je smeert dient vrij te zijn van parfum en geschikt te zijn voor de verzorging van je tattoo. Bepanthen en vaseline worden vaak gebruikt als middel tegen uitdroging. Maak je tattoo in ieder geval niet schoon met een dagelijkse douche gel. Je kan beter gaan voor een middel met een huidvriendelijke pH-waarde.

Tattoo verzrogen mooi houden MAN MAN

De man die de aandacht trekt van alle vrouwen (en dan bedoelen we ook écht alle vrouwen) en voor vele mannen een stijlicoon is, David Beckham, is een groot fan van tattoos. De man hemzelf heeft dan ook ontelbare lichaamsversieringen, waaronder op zijn armen en in zijn nek. Als iemand tattoos kan rocken als een échte baas, dan is het David Beckham wel. Hieronder het bewijs:

tattoo-verzorgen-mooi-houden MAN MAN

Wanneer is je tattoo volledig hersteld?

Na een aantal weken lijkt de tattoo al volledig hersteld, maar houd er rekening mee dat het volledig herstel met gemak een aantal maanden kan duren. Blijf goed letten op de nazorg, je hebt er immers de rest van je leven profijt van. Vele tattoo shops bieden je pas na het uitvoeren van de optimale nazorg de mogelijkheid tot bijkleuren.