Tattoo op je hand, het doet pijn

Mocht je nog twijfelen over het tatoeëren van je hand(en), dan is dit waarschijnlijk geen feitje om je over te halen. Toch is het belangrijk om te weten dat je hand één van de pijnlijkste plekken is om een tattoo te plaatsen. Dit komt omdat de huid op je handen en vingers, maar voornamelijk die van je handpalm en pols, dunner is dan de rest van je lichaam. Bovendien bevinden zich veel gewrichten en zenuwen in je hand.

Tattoo verzorgen

Het is belangrijk, zeker als je hem op een pijnlijke plek zoals je hand laat tatoeëren, je tattoo goed te verzorgen. Dat houdt onder andere in dat je de zon en het water moet vermijden, en de zalf die je krijgt voorgeschreven met al het beleid gebruikt. Behandel je nieuwe aanwinst als een open wond: ga er dus niet teveel aanzitten. Op die manier blijft je inkt mooi.

Tattoo op de hand en vingers: stijlvolle voorbeelden ter inspiratie

Wij maakten een selectie van een aantal mooie en stijlvolle tattoos op de hand en vingers, om je een beeld te geven van de verschillende varianten en wellicht zelfs te inspireren voor je eigen.. Ga je voor minimalistische look en neem jij dus een kleine tattoo, of heb jij juist voorkeur voor een grotere? Bekijk de voorbeelden hieronder en beoordeel zelf waar je voor kiest.

tattoo op je hand inspiratie tattoo op je hand ter inspiratie