Wat zijn de pijnlijkste plekken voor een tattoo?

Een tattoo kan zeker de pijn waard zijn. Als jij écht bang bent voor de pijn is het handig om te weten wat de minst pijnlijke plekken voor een tattoo zijn. Ben jij een die hard en wil niet zo bang voor de pijn, check dan de pijnlijkste plekken voor een tattoo:

1. Handen

De huid op je handen en vingers is zeer dun. Dit geldt vooral voor de handpalm en de pols. Bovendien bevat dit lichaamsdeel veel gewrichten, kleine botten en zenuwen. Dit alles maakt je hand één van de pijnlijkste plekken voor een tattoo.

2. Binnenzijde van de armen en benen

Ook op deze plek is de huid relatief dun. De binnenzijde van de armen en benen zijn daardoor ook enorm gevoelig wanneer je besluit hier je tattoo te laten zetten. Tevens lopen twee van de drie hoofdzenuwen van je arm recht onder je elleboogholte wat ervoor zorgt dat jij de pijn in je hele arm kan voelen.

3. Borstbeen

Dit is wellicht één van de naarste spots voor jouw tattoo. Het zal namelijk voelen alsof je huid echt wordt opengesneden. Weet je zeker dat jij je tattoo hier nog wilt?

tattoo pijnlijke plekken MAN MAN

4. Zij

Deze komt wellicht  niet echt als een verrassing. Wanneer je een tattoo laat zetten in je zij, zal de naald recht tegen de ribbenkast drukken. Verder zal je ribbenkast bij elke ademhaling bewegen, wat het des te pijnlijker maakt. Om nauwkeurig te werk te gaan zal het zetten van deze tattoo ook langer duren.

5. Elleboog

Dit is een heel rare plek voor een tattoo. Niet raar in de zin van “hier moet je hem nooit zetten”, maar raar aangezien de pijn heel verschillend kan zijn. De één geeft geen krimp en beweert vrijwel niks te voelen wanneer zijn of haar elleboog onder handen wordt genomen, de ander schreeuwt van de pijn. Het is in ieder geval een ‘leuke’ verrassing.

6. Rug

Tegenwoordig zien we steeds vaker de gehele rug ondergetatoeerd worden. Op de bovenkant van de schouders zal het het minste pijn doen. De pijn zal heftiger worden wanneer de tattoo wordt uitgebreid naar de schouderbladen en wanneer de wervelkolom aan de beurt is, zal je wel even flink op je tanden gaan bijten.pijnlijkste plekken tattoo MAN MAN

7. Knie

Zoals we eerder zeiden doet het meer pijn wanneer je een tattoo laat zetten waar de huid dun is en de naald dicht op het bot zit. Verdere uitleg nodig? Zeker één van de pijnlijkste plekken voor een tattoo

8. Oor

Tattoos in je gezicht doen extreem veel pijn, maar een tattoo achter je oor laten zetten zal je een heel naar gevoel geven. Naast de ongelofelijke pijnprikkel zal je hier namelijk ook een heel naar zoemend geluid horen en voelen. 

9. Voeten en enkels

Probeer maar eens een stuk vel vast te pakken bij je voeten en enkels. Je merkt al gauw dat de huid hier enorm dun is. Bovendien zitten bij de voeten veel zenuwuiteinden, wat het gevoel niet bepaald prettiger maakt.

pijnlijkste plekken tattoo MAN MAN

10. Scheenbeen

Deze plek valt te vergelijken met de ribben. Hier liggen de botten en spieren zo dicht bij de huid, waardoor de pijn des te intenser wordt. Heb jij al eens je scheen gestoten aan het hoekje van de salontafel? Dan weet je wat we bedoelen…