OPUS OP15: bijna alles is uitklapbaar bij deze luxe caravan

OPUS heeft al veel ervaring met het bouwen van een luxe caravan en de OP15 is in die zin ook geen uitzondering. Opvallend genoeg beschikt het nieuwste model wel over een aantal uitblinkende eigenschappen.

Kamperen in stijl voor avonturiers

De OP 15 combineert off-road capaciteiten met het luxe comfort voor liefhebbers van het kamperen in stijl. Als er echter iets opvalt aan de OP15 is het wel de extra functionaliteit. Het geheel heeft een opblaasbaar dak zodat je comfortabel kunt rondlopen zonder steeds je hoofd te stoten. Het interieur is daarnaast uitschuifbaar, net als de volledig uitgeruste keuken die naar buiten toe uitschuift. Zie het als een luxe vouwcaravan, compact tijdens het rijden op de weg en in uitgevouwen toestand voorzien van alle mogelijke opties.

Geen BBQ maar een buitenkeuken

De basis van de caravan wordt gevormd door een bijzonder stevige trailer met een robuuste wielophanging met de typische off-the-road banden. De stevige vering zorgt ervoor dat je met deze caravan op elk terrein uit de voeten kan. Naast de uitschuifbare keuken en het uitklapbare dak is de caravan voorzien van alle luxe die je nodig hebt tijdens het camperen. Met alles, bedoelen we dan ook alles. Zo is er standaard een eveneens uitschuifbare barbecue aanwezig. Overigens mag dat natuurlijk geen barbecue heten, maar een buitenkeuken. De caravan is voorzien van een kingsizebed, extreem veel opbergruimte en zelfs een entertainmentsysteem met luidsprekers en een tv. In wezen is deze off-road trailer als een luxe appartement dat je overal kunt gebruiken.

2500 kilo kampeerplezier op wielen

Een klein minpuntje is er wel: met een leeggewicht van zo’n 2.500 kilo trek je dit niet met je Ford Ka. Maar het is een bescheiden gewicht als je weet welke functionaliteit de caravan heeft. Een beetje stoere SUV zal er dus geen problemen mee hebben. De dubbele schokdempers en onafhankelijke wielophanging zorgen in ieder geval voor een soepele rit op elk oneffen terrein. Het enige probleem zou de prijs kunnen zijn, het speeltje voor de moderne man kost namelijk zo’n slordige 45.000 dollar.

luxe caravan 1 luxe caravan 2 luxe caravan 3 luxe caravan 4