Je gaat een tattoo nemen, alleen nu moet je de keuze nog gaan maken wat voor tattoo het gaat worden. Wil jij een tattoo met betekenis of zonder betekenis? Een grote tattoo of een kleine tattoo? Gekleurd of zwart wit? Zoveel vragen die jij hebt over je tattoo ontwerpen. Daarom helpen wij jou een beetje op weg door de weg naar het juiste ontwerp.

Betekenisvolle tattoo

Jij zag bij iemand een mooie roos op zijn bovenarm. Je vond het ontwerp mooi, alleen wil je het niet 1 op 1 kopiëren. Voor sommige is dit genoeg en nemen de tattoo alsnog. Op dat moment hebben ze gewoon een mooie tattoo die ze goed staat. Maar wanneer dit voor jou niet goed genoeg is en jij je er eigen draai aan wilt geven, moet je toch echt je eigen tattoo ontwerpen. De tattoo mag voor jou namelijk wel wat meer betekenis hebben.

Tattoo ontwerpen MAN MAN

Hoe geef jij een tattoo een betekenis? Verwerk er bijvoorbeeld een mooi moment in, bijvoorbeeld de geboorte van je kind in de steel van de roos of iets anders. Je kan de tatoeëerder erop vertrouwen dat hij dit oppakt en verwerkt in de tattoo, alleen hebben zij niet elke dag genoeg tijd hiervoor. Vaak runnen tatoeëerders namelijk hun eigen shops, waardoor ze voor sommige dingen wat minder tijd hebben. Stel jezelf daarom vragen wat je wilt hebben en overleg het met andere, zodat jij tot de juiste betekenisvolle tattoo komt. Zorg er daarnaast voor dat je tatoeage de juiste verzorging krijgt, zo zorg je ervoor dat die altijd in top conditie blijft.

Hulp bij je tattoo ontwerpen

Misschien heb jij de gedachte dat het ontwerp van de tattoo compleet uit de koker komt van de tatoeëerder, alleen niets is minder waar. Bij het genereren van een dienst komt namelijk alles van twee kanten, dus ook bij het zetten van een tattoo. Nou heeft de tatoeëerder altijd een boekje met eigen ontwerpen klaarliggen, alleen niet één speciaal voor jou ontworpen. Houd er daarom rekening mee dat een goede communicatie key is om te komen tot een goed ontwerp van je tattoo. Jij wilt namelijk zeker weten dat het beeld in jouw hoofd gelijk is aan het beeld in het hoofd van de artiest.

tattoo ontwerpen MAN MAN

Hetgeen jij het beste kan doen voor een goed ontwerp van je tattoo, is gewoon eens langs gaan en te praten met de artiest. Vertel hem dat je opzoek bent naar een nieuwe tattoo en dat je hulp nodig hebt bij het ontwerp. Houd wel in je achterhoofd dat tijd geld is, bied hem daarom aan om voor een sessie te betalen. De artiest kan dan de tijd nemen om iets moois voor jou op papier te zetten. Dit zal helaas wel de prijs van de tattoo opdrijven. Alleen je bent wel verzekerd van een tattoo speciaal voor jou. Op zoek naar wat inspiratie, check dan even deze minimalistische tattoo inspiratie!