Jij hebt die stap genomen om een tatoeage te nemen, maar je hebt nog geen idee wat het wordt en hoeveel het kost. Ten eerste is de keuze puur persoonlijk. Waar de een een tribal kneiter mooi vindt, is dit in andermans ogen verschrikkelijk. Kies dus iets wat jij persoonlijk mooi vindt en trek je niets aan van anderen. Daarnaast is het misschien beter om de volgende pijnlijkste plekken voor een tatoeage te ontwijken waneer jij een lage pijngrens hebt. Maar nu de vraag, wat kost een tattoo dan? 

wat kost een tattoo MAN MAN

Wat kost een tattoo?

Ten eerste zijn er ‘startkosten’ voor het zetten van een tattoo. In deze startkosten zijn de volgende kosten meegenomen: de materiaalkosten (inkt en naalden), reinigingskosten en apparatuur afschrijving. Deze kosten zijn enigszins verschillend. Naarmate jij een grotere tattoo met meer kleuren hebt, zullen de startkosten iets hoger uitvallen dan wanneer jij een simpele naam tatoeëert. Ga uit van een gemiddeld start bedrag van ongeveer €50,-.

De details en grootte van je tatoeage is de volgende post waar rekening mee gehouden wordt. Wanneer jij voor een gekleurde en iets gedetailleerdere tattoo gaat, ter grootte van je handpalm, dan kost dit ongeveer 3 á 4 uur voor de tatoeëerder. Afgaande op een gemiddelde uurprijs van €125,-, gaat je dit dus zo een €375,- á €500,- kosten. Deze uurprijs is dan weer gebaseerd op de ervaring van de tatoeëerder. Verder moet je kijken waar je de tattoo plaatst. Wanneer die op een plek zit die moeilijk te bereiken is, kan dit de tatoeëerder zo maar een extra uur kosten. Mocht dit je eerste tattoo worden, ga dan voor een iets simpelere die op een minder pijnlijke plek gezet kan worden. Dit scheelt je ten eerste in de kosten van een tattoo, maar zorgt er ook voor dat je aan een tatoeage kan wennen.

wat kost een tattoo prijs
Foto via Instagram Andrehamann

Nu je weet wat het gaat kosten, is het tijd om te gaan oriënteren. Naar welke tatoeëerder ga je? Op welke plek wil ik hem? En wat voor soort tattoo moet het worden? Een tattoo blijft voor altijd op je lichaam zitten, kies dus niet voor de eerste beste tatoeëerder. Geef iets meer geld uit voor kwaliteit. Je wilt graag een tattoo, maar je wilt er geen die om de aandacht schreeuwt. Dan is deze minimalistische tattoo inspiratie misschien wel wat voor jou.