Hardlopen en sneller afvallen

Je wil eigenlijk zo snel mogelijk resultaat boeken, maar hoe doe je dat? Je moet wel bepaalde vuistregels aanhouden als je écht wil afvallen. Hardlopen is een klassieker als het gaat om sporten, conditie trainen en afvallen. Fitter worden door een rondje te gaan rennen is het eerste waar mensen aan denken. Het liefst wil je natuurlijk sneller afvallen als je gaat hardlopen zodat je ook snel resultaat ziet. Zo krijg je meer motivatie omdat je ziet dat er dingen veranderen en voel je je ook lekkerder en zelfverzekerder.

 

Een goed ontbijt om af te vallen

Het is beter om wél iets te eten dan jouw ontbijt over te slaan. Het is niet voor niks dat ze zeggen: “ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.” Met een goed ontbijt heeft jouw lichaam energie en kan hij opstarten. Zonder brandstof kan de motor ook niet lopen. Je begint zo lekker fris aan jouw dag en je dwingt jouw lichaam om vet te gebruiken als brandstof. Je lichaam kan je zo leren om te herstellen met een goed en lekker ontbijt.

sneller afvallen hardlopen

Eiwitrijk ontbijt is het beste

Ontbijten is dus heel belangrijk, maar een eiwitrijk ontbijt is wel het beste wat je kan doen. Miriam van Reijnen studeerde ontwikkelingseconomie en bewegingswetenschappen, en zij vertelde dat er een recente studie is geweest waar verschillende mannen aan hebben meegedaan. Zo was er een groep dat geen ontbijt kreeg, een groep die snelle eiwitten binnenkreeg, een groep met langzame eiwitten en een groep met koolhydraten. Dit alles was in de ochtend en ongeveer een half uur later moesten zij 30 min een rustige training uitvoeren op de loopband. Er werd hierna het energieverbruik opgemeten en het bleek dus dat de mannen die eiwitten hadden ingenomen meer verbruikten.

Het is dus beter om te ontbijten, en het liefst eiwitrijk. Als je sneller wil afvallen, dan moet je voordat je gaat hardlopen of sporten even een ontbijt naar binnen knallen. Zo zorg je voor een betere vetverbranding en sneller gewichtsverlies. Als je niet zo van het hardlopen bent, check dan even de manieren om meer calorieën te verbranden.