Afvallen: de beste ontbijten

Om jullie een beetje op weg te helpen om te achterhalen wat de beste ontbijten zijn, hebben wij een mooie lijst opgesteld met 10 heerlijke maaltijden die jij als ontbijt zou kunnen eten. Lekker en gezond, dat is toch wel de perfecte combinatie. Laat dat afvallen maar beginnen!

Migas

Als je een ontbijt liefhebber bent, dan komt dit goed uit. Houd je toevallig ook van nacho’s? Verwelkom dan deze ontbijtnacho’s in je ochtend. Ze zijn knapperig. Ze zijn eggy en ze zijn cheesy. Het is ook nog eens handig omdat je nu wel heel makkelijk de onderste laag van een zak nacho’s kan gebruiken. No food waste. Afvallen wordt ineens stukken duurzamer en smaakvoller.

Wrap met Zwarte Bonen en Avocado

Dit is wellicht een van de meest eenvoudige gerechten die je kunt maken. Er zijn veel varianten die je kunt maken met een wrap en kom op, wie lust dat nou niet? Deze variant zit, door een toevoeging van eieren vol met eiwitten zodat jij helemaal klaar bent voor een lange dag.

goede ontbijten

Citroen, Bosbessen en Bananen Pannenkoeken

Een goede pannenkoek moet een goede mix hebben tussen hartig en luchtig. De pannenkoek kan je heel eenvoudig maken. De toppings maken het dan helemaal af, dus gebruik wat fruit om extra vitamines binnen te krijgen en je hebt snel en eenvoudig een gezond ontbijt.

Zwarte Bes, Pindakaas en Oatmeal shakeke and Peanut-Butter Oatmeal

Havermout wordt door veel mensen in de ochtend gegeten. Dit kan in de kwark of als shake makkelijk verwerkt worden. Kersen en aardbeien zijn natuurlijke bronnen van salicylaten – het actieve ingrediënt in aspirine – waardoor ze ook ideaal zijn voor het verlichten van ochtendhoofdpijn. Misschien die bak koffie maar eens laten staan.

goede ontbijten

Eieren in Tomaatsaus Hades

Misschien heb je weleens gehoord van eieren in het vagevuur, ook bekend als shakshuka. Hierbij worden er eieren gebakken in tomatensaus. Dit geeft het een bijzonder smaakje dan alleen die eieren telkens weer. 

Ei en Tomaat Sandwich

Een sandwich kan vaak een struikelblok zijn in je voedingsschema. Mits je de sandwich niet van een fast-food keten haalt, dan kan een sandwich een prima oplossing zijn. Een ei-tomaat sandwich zit vol met vezels en vitaminen. Probeer het een beetje basic te houden en pak er niet allerlei sausjes bij. Vergeet in ieder geval niet te genieten van dit top ontbijt.

goede ontbijten

Worst in Knoflook en Groentes 

Groentes zijn altijd goed en daar hoef je dus ook nooit op te bezuinigen. Neem vooral genoeg groentes om je dagelijkse vitamines binnen te krijgen. Met een worst in knoflook heb je nog een lekker stukje vlees bij te nemen voor wat extra voedingsstoffen. De groentes en het vlees kan je makkelijk in 1 pan gooien en lekker bakken.

Ontbijt Salade

Een mixed salade is altijd lekker fris. Sla, tomaat, komkommer en een eitje. Je kan er eigenlijk alles wel in gooien zolang het maar niet te gek wordt. Doe het ook rustig aan met de sausjes, want dat zijn wel de grote struikelblokken.

goede ontbijten

Ontbijt Burrito

Als man heb je gewoon veel eiwitten nodig. Een eitje of twee in de ochtend kan dit al snel verwezenlijken. Een eitje in een tortilla met wat salsa en eventueel een kippetje is ook een prima begin van de dan met genoeg voedingsstoffen om het een tijd uit te houden. Gebruik je een volkoren wrap, dan is het alleen maar beter.

Overnight Protein Oats

Dit is de perfecte maaltijd, zeker als je in de ochtend nog even gaat sporten. De mix van havermout, proteïne poeder, een banaan en een handje willekeurig ander fruit, levert je de lekkerste proteïne shake op. Dit zal jouw lichaam opnemen als een flinke boost.